Πέντε γυναίκες ανεβαίνουν στα αγωνιστικά - 45 συμμετοχές

Έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων, αγώνα time attack και, φυσικά, το γνωστό ράλλυ, περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου, στο πλαίσιο του 45ου Ράλλυ της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. >>>

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες για το 45ο Ράλι Δ.Ε.Θ., στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», ο πρόεδρος του Α.Ο.Θ. και της οργανωτικής επιτροπής κ. Δημήτρης Κουμποτής αναφέρθηκε στις δράσεις οι οποίες θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση. Συγκεκριμένα: 

  • Την έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14.09 από τις 11.00 π.μ. έως τις 19.00 μ.μ. μπροστά από τον Λευκό Πύργο και 
  • την διοργάνωση του πρώτου αγώνα Time Attack Δ.Ε.Θ. το Σάββατο 15.09 στην πίστα καρτ «Drive Park» στο Ν. Ρύσιο σε συνδιοργάνωση με το Αθλητικό Σωματείο Καρτ ΑΣΠΙΣ. 

Εκεί, από τις 1.30 μ.μ. οι συμμετέχοντες οδηγοί στα χρονομετρημένα θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν αντιμέτωποι με το χρονόμετρο στην ίδια διαδρομή και με τις ίδιες προδιαγραφές του 45ου Ράλι Δ.Ε.Θ. τον τεχνικό έλεγχο και την πανηγυρική εκκίνηση να γίνονται συνεχόμενα στη Νότια Πύλη της Δ.Ε.Θ. και η αγωνιστική δραστηριότητα να ξεκινάει στην πίστα καρτ του Ρυσίου στις 16.30. του Σαββάτου 15/9. 
Την Κυριακή η δράση μεταφέρεται στη Βόρεια Χαλκιδική με την εκκίνηση του αγώνα, το service park, τον τερματισμό και την απονομή των κυπέλλων να βρίσκονται στον Πολύγυρο. 
Στο αγωνιστικό μέρος παρουσίασε την Σούπερ Ειδική Διαδρομή στην πίστα καρτ «Drive Park», την τρεις φορές επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή Πολυγύρου (7.90 χλμ.) και την δύο φορές επαναλαμβανόμενη ειδική διαδρομή ΕΚΟ-Χολομώντας (27.96 χλμ.) 
Στον αγώνα παίρνουν μέρος 45 πληρώματα. Ανάμεσά τους και μια γυναίκα, η Όλγα Μέρμηγκα, με συνοδηγό τον Δημήτρη Κατσιώνη. Άλλες τέσσερις εκπρόσωποι του ωραίου φύλλου, η Μαρία Κυρλαγκίτση, η Κατερίνα Μπατσάρα, η Ελένη Παππά και η Παναγιώτα Δαμαλά, κάθονται στη θέση του συνοδηγού, σε ισάριθμα αγωνιστικά.
Στο πάνελ για την Δ.Ε.Θ. ήταν ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Σουμπάσης και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Αναστάσιος Τζήκας, για την Helexpo ο πρόεδρος κ.Πάρις Μαυρίδης, για την εταιρία Καυσίμων & Λιπαντικών ΕΚΟ ο κ. Παύλος Αθανασιάδης, για την εταιρία «Ζωοτροφές Τριανταφύλλου» ο κ. Νίκος Τριανταφύλλου  και τέλος για τον Α.Ο.Θ. ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Κουμποτής .