Λίγο μετά τις 13.30 οδηγήθηκε ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί ο φερόμενος ως δράστης του φονικού στο Ροτάσι.

Στο μεταξύ, απολογήθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται, ο θείος του 17χρονου που έπεσε νεκρός στο Ροτάσι. 
Ο θείος αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, 
ενώ του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής του κάθε μήνα και να μην έρχεται σε επαφή με μέλη της οικογένειας της άλλης πλευράς) αλλά και χρηματική εγγύηση 6.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το CretaLive, στην απολογία του ισχυρίστηκε όσα και ο τρίτος 17χρονος του μακελειού και εξάδελφος του θύματος, χθες.
Ότι δηλαδή έφθασε στο σημείο ενώ ήταν σε εξέλιξη η συμπλοκή και είδε πεσμένο στο έδαφος το 17χρονο. 
Ο ίδιος φέρεται να είπε πως δέχτηκε επίθεση με υπόδειξη του πατέρα του δράστη, από τον αδερφό του δράστη και το γαμπρό του με μαγκούρες. 
Όσο για τη μαχαιριά είπε ότι τη δέχτηκε από τον 23χρονο αδερφό του δράστη με παρότρυνση του πατέρα. 
Πέφτοντας κάτω, ο θείος του θύματος, είδε το όπλο που είχε πέσει από τα χέρια του 17χρονου ξαδέρφου του θύματος, που απολογήθηκε χθες, το πήρε στα χέρια του και πυροβόλησε όντας πεσμένος, προς τα πάνω τον αδερφό του δράστη, τον οποίο και τραυμάτισε.
Στο μεταξύ, εμφανίστηκαν νωρίτερα, στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, ο πατέρας και ο γαμπρός του 17χρονου φερόμενου ως δράστη, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τη συμπλοκή. 
Λόγω της απουσίας της ανακρίτριας αλλά και άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων της ίδιας, οι απολογίες τους θα γίνουν μία από τις προσεχείς ημέρες - άγνωστο ακόμη το πότε ακριβώς.