Έως τις 31 Μαρτίου 2013 παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ οι εργαζόμενοι πρόκειται να εξοφληθούν πλήρως έως το τέλος του έτους, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. >>>

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 70.000 αναξιοπαθούντες της τρίτης ηλικίας, αλλά και ΑμΕΑ.
Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών επιδίωξε και πέτυχε την παράταση του προγράμματος αναλαμβάνοντας την ευθύνη χρηματοδότησης του α' τριμήνου του 2013 με 15 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος γνωστοποίησε επίσης ότι καταβλήθηκαν 10 εκατ. ευρώ για την πληρωμή των εργαζομένων. «Θα τους εξοφλήσουμε πλήρως, μέχρι το τέλος του έτους», πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι το υπουργείο Εργασίας έπραξε το καθήκον του και προχώρησε στη διασφάλιση χρηματοδότησης και σχεδιασμού του νέου προγράμματος «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», το οποίο θα διαδεχθεί το «Βοήθεια στο Σπίτι», με μια απόλυτα ομαλή μετάβαση προς το συμφέρον των εργαζομένων και των δικαιούχων. Το νέο πρόγραμμα θα στηρίζεται στις ευχέρειες των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να ενσωματώσει στη δομή του τους φορείς που το υλοποιούν μέχρι σήμερα, κυρίως όσον αφορά εργαζομένους και δήμους.