Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάπα, ο οποίος τόνισε την ανάγκη επίλυσης της κρίσης με «ανθρωποκεντρικά κριτήρια». >>>
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να έχει κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Ιρλανδό ομόλογό του Έντα Κένι, αλλά και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.
Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του ταξιδιού του και από τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει τη στήριξή του για την ακολουθούμενη πολιτική στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης αναφέρεται πως ο Ιταλός πρωθυπουργός «εκθείασε το έργο που ο Έλληνας πρωθυπουργός επιτελεί» και ενθάρρυνε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει σε αυτήν την κατεύθυνση, εφαρμόζοντας όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και για την στήριξη της απασχόλησης.

Στη συζήτηση ήταν και η δημιουργία κοινής τραπεζικής ένωσης στην ΕΕ και η εγγυήση των καταθέσεων από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα κινήσεις που θα δώσουν θάρρος στις αγορές.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η επιβολή φόρου στα ακίνητα και απέκλεισε την περικοπή στα αναπηρικά επιδόματα. Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το πακέτο θα έλθει προς ψήφιση στην Βουλή πιθανόν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Σαμαράς δεν ανησυχεί για την σταθερότητα της κυβέρνησης, θεωρεί ότι οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί θα στηρίξουν τις αποφάσεις, ενώ όπως λένε οι συνεργάτες του δεν συζητά ανασχηματισμό ή τοποθέτηση αντιπροέδρων.