Το δικό του τρόπο… επιδότησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και νοικοκυριών που δυσκολεύονται ή αδυνατούν –οικονομικά- να εξασφαλίσουν θέρμανση για το χειμώνα, ακολουθεί το Δασαρχείο Πολυγύρου, στη Χαλκιδική. Θα δώσει, σε κάθε οικογένεια με οικονομικά προβλήματα 1,5 τόνο καυσόξυλα.>>>

Οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλουν δικαιολογητικά από το τέλος Οκτωβρίου ως τις αρχές Νοεμβρίου, στο δήμο Πολυγύρου.
Επίσης, θα δοθούν σε άλλες 450 οικογένειες, από δυόμισι χορικά καυσόξυλα, στην προνομιακή τιμή των 32 ευρώ ο τόνος. Και πάλι η επιλογή θα γίνει μέσω του δήμου.
Είναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται κάτι τέτοιο, όπως είπε στη Ραδιοεφημερίδα του FM 100, ο δασάρχης Πολυγύρου, Ελευθέριος Πιστιόκος. Πέρσι, όταν ξεκίνησε η πρωτοβουλία του δασαρχείου Πολυγύρου, υποβλήθηκαν 1.850 αιτήσεις.
Τα καυσόξυλα προέρχονται από υλοτόμηση επιλεγμένων δένδρων, από το δασαρχείο. Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόκο, υπάρχει η σκέψη να προταθεί στους δύο συνεταιρισμούς υλοτόμων, να κόψουν επιπλέον καυσόξυλα, από δυο συγκεκριμένες συστάδες του δάσους του Χολομώντα και να τα δώσουν, με πλαφόν, στους καταναλωτές, σε τιμή πολύ μικρότερη από αυτήν του εμπορίου.