Η Θεσσαλονίκη είναι η ανάσα μου, δήλωσε, στη Ραδιοεφημερίδα του FM 100 η Ζωή Λάσκαρη, η οποία βρίσκεται στην πόλη μας για άλλη μία φορά.

Αυτήν τη φορά η δημοφιλής ηθοποιός βρίσκεται στην πόλη μας για να παρουσιάσει το θεατρικό έργο Ρόουζ, του Μάρτιν Σέρμαν. Η παράσταση θα ανεβεί στο πλαίσιο των εφετινών Δημητρίων, από τις 5 ως και τις 7 Οκτωβρίου.
Μιλώντας για την παράσταση η κ. Λάσκαρη επεσήμανε πως πρόκειται για την ιστορία μιας Εβραίας που έζησε το ολοκαύτωμα και, πλέον, βλέπει νεότερους Εβραίους να θέλουν να αρνηθούν το παρελθόν τους.
«Δυστυχώς, αυτό βλέπω να συμβαίνει κάθε μέρα παγκοσμίως», μας είπε η κ. Λάσκαρη, επισημαίνοντας πως οι λαοί δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να κόβουν τις ρίζες τους. «Αν κόψουμε τις ρίζες μας, κόβουμε τα γεφύρια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για το θέατρο είπε πως το χωρίζει σε διανοουμενίστικο και ποιοτικό. «Διανοουμενίστικο είναι αυτό που δεν καταλαβαίνω», είπε αφοπλιστικά. «Ένα θέατρο που σέβεται το κοινό, είναι καλό θέατρο», πρόσθεσε.
Στην επισήμανση ότι της κρίσης επέζησαν οι ποιοτικές παραστάσεις, εξέφρασε αντίθετη άποψη. «Δυστυχώς, έχω δει πολύ κακές παραστάσεις, να γεμίζουν τις αίθουσες», παραδέχτηκε.
Το έργο Ρόουζ του Μάρτιν Σέρμαν ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τα τελευταία 100 χρόνια εβραϊκής παρουσίας στην πόλη.
H φωτογραφία του Νώντα Στυλιανίδη (από το www.photoreportage.gr) είναι από τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σήμερα, για την παράσταση, παροπυσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, που, όπως είπε και ο ίδιος, είναι φίλος εδώ και χρόνια με τη δημοφιλή πρωταγωνίστρια και του αντιδημάρχου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Σπ.Πέγκα.