Δώδεκα είναι οι νεκροί της επίθεσης αυτοκτονίας στην Καμπούλ, ανάμεσά τους εννέα αλλοδαποί και τρεις Αφγανοί πολίτες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εκπρόσωπος της οργάνωση Χεζμπ-ε-Ισλάμι ανέλαβε τηλεφωνικά την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε γυναίκα καμικάζι σε απάντηση της "ταινίας που προσβάλλει τον Μωάμεθ". 
"Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από μία γυναίκα που ονομάζεται Φατίμα. Πρόκειται για μέτρο αντιποίνων στην εξύβριση του προφήτη μας", δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ζουμπάιρ Σεντίκι, εκπρόσωπος της οργάνωσης, της οποίας ηγείται ο Γκουλμπουντίν Χεκματιάρ, πρώην αρχηγός της αντίστασης στη σοβιετική εισβολή (1979-1989) και διαβόητος πρωταγωνιστής στον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε.
"Στις 06.45 το πρωί μία καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητό της στο δρόμο του αεροδρομίου. Εννέα ξένοι εργαζόμενοι και τρεις Αφγανοί σκοτώθηκαν, δύο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν", αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία.
Οκτώ από τους δώδεκα νεκρούς της επίθεσης είναι Νοτιοαφρικανοί εργαζόμενοι σε ιδιωτική αεροπορική εταιρεία, ανακοίνωσε ο Νέλσον Κγκβέτε, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής.
"Η διπλωματική μας αποστολή στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, που είναι επιφορτισμένη και με τις σχέσεις με το Αφγανιστάν, μάς πληροφόρησε ότι οκτώ Νοτιοαφρικανοί βρίσκονται μεταξύ των νεκρών της έκρηξης που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Καμπούλ", είπε.