Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 30% έναντι 28% της ΝΔ, δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». >>>

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση, στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 12% ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 7,5% και μένει τέταρτο κόμμα. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7% , το ΚΚΕ με 6%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4%.

Επίσης, σε ότι αφορά τη συμπεριφορά του συνόλου το εκλογικού σώματος, η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φτάνουν στο ποσοστό του 28,9%.





Την ίδια στιγμή, παρά το χαμηλό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης αναδεικνύεται ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 45%. Ο Αλέξης Τσίπρας με 34% βρίσκεται πλέον στην δεύτερη θέση δημοτικότητας σε σχέση με τον Ιούλιο, πάνω από τον Αντώνης Σαμαρά, ο οποίος συγκεντρώνει 32%. Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24%, πτώση σημειώνει η δημοτικότητα του Νίκου Μιχαλολιάκου από 16% σε 13% και η Αλέκα Παπαρήγα σε 11%.



Στη δημοσκόπηση, καταγράφεται ακόμα η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, καθώς το 76% των οποίων πιστεύουν ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση ενώ μόνο το 10% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που η συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.

Το 85% των πολιτών δηλώνει ότι σε σχέση με πέρσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση και μόνο το 13% ότι έχει παραμείνει στάσιμη. Το 61% πιστεύει ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερεύσει και το 14% ότι θα βελτιωθεί.

Το 55% των πολιτών είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο και το 25% είναι κατά.