Άρχισε η διαδικασία συλλογής υπογραφών πολιτών, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που θα διερευνήσει τις συνθήκες υπαγωγής της χώρας στο μνημόνιο.
Οι υπογραφές που θα συγκεντρωθούν, θα παραδοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μαζί με το αίτημα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, ο οποίος σήμερα το πρωί πήγε στην πλατεία Συντάγματος, στο περίπτερο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπέγραψε πρώτος το αίτημα.
Τον κ. Καμμένο ακολούθησαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ η διαδικασία λαμβάνει χώρα στην πρωτεύουσα κάθε νομού. Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να διερευνήσει «ποιοι οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην εξαθλίωση, ποιοι έφεραν τον κ. Τόμσεν να γίνει υπερκυβερνήτης της Ελλάδος, καταλύοντας την εθνική κυριαρχία της χώρας».
Ο κ. Καμμένος, ο οποίος είχε αποστείλει 299 επιστολές (σε όλους τους βουλευτές πλην του Γ. Παπανδρέου), ζητώντας την στήριξη του αιτήματός του, επιτέθηκε στα κόμματα που δεν υπέγραψαν το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή, ενώ ανέφερε πως δεν συγκεντρώθηκαν οι 60 υπογραφές που απαιτεί ο κανονισμός της Βουλής.
«Τα περισσότερα κόμματα προεκλογικά, συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού υποσχέθηκαν στον λαό μια και μόνο εξεταστική. Τώρα στα πλαίσια του συμβιβασμού, της συμφωνίας των συγκυβερνώντων να καλύψουν ο ένας τα σκάνδαλα του άλλου, ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία κάνουν πίσω, το ίδιο και η ΔΗΜΑΡ», δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τόνισε:
«Τώρα τον λόγο έχει ο λαός. Αφού επιθυμούν να συνεχίζουν να εμπαίζουν τον λαό στη Βουλή, ο λαός θα παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο εκείνους που οδήγησαν τη χώρα στην εξαθλίωση και την παράδοση εθνικής κυριαρχίας. Από τη στιγμή που το Κοινοβούλιο δεν εκπροσωπεί τη θέληση του λαού, πρέπει να ξεκινήσουν διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας. Η πρώτη είναι η συλλογή υπογραφών που θα δοθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα απαιτήσουμε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής», κατέληξε ο κ. Καμμένος.