Η παροχή περιβαλλοντικής άδειας λειτουργίας σε μονάδα βιοαερίου και επεξεργασίας αποβλήτων στον Πεντάλοφο Ωραιοκάστρου, συζητάται στη σημερινή συνεδρίαση της Μητροπολιτιής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, του Περιφερειακού Συμβουλίου. >>>

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να γίνει το μεσημέρι, στο κτίριο της Περιφέρειας.
Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: «Επικύρωση πρακτικών της 17ης Συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής»
Εισηγητής: Πρόεδρος Μητροπολιτικής Επιτροπής

ΘΕΜΑ 2ο: «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων τελών και λοιπών εσόδων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης»
Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

ΘΕΜΑ 3ο: «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων τελών και λοιπών εσόδων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης»
Εισηγητής: Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής

ΘΕΜΑ 4ο: «Γνωμοδότηση για την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση της εγκατάστασης και λειτουργίας της μονάδας παραγωγής βιοαερίου από την επεξεργασία αποβλήτων (ετήσια παροχή αποβλήτων προς επεξεργασία 99.969 τόνοι) και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση του παραγόμενου βιοαερίου (ισχύος 0,9 MWe), της εταιρίας με την επωνυμία «ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΕΙΦΟΡΕΙΑ Ανώνυμη Βιομηχανική Εμπορική Εταιρεία» και Διακριτικό Τίτλο «BIOENERGY NORTH ΑΒΕΕ», που θα εγκατασταθεί στα με αριθμό 114Β και 120 εκτός σχεδίου αγροτεμάχια της κτηματικής περιοχής της Δημοτικής Κοινότητας Πενταλόφου του Δήμου Ωραιοκάστρου, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»
Εισηγητής: κ. Τζάκη Ιωάννα, Εντεταλμένη Σύμβουλος, Τομέας Ορυκτού Πλούτου, Ενέργειας, Περιβάλλοντος

ΘΕΜΑ 5ο: «Ενημέρωση για τις αναδασώσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης από τον Δ/ντή Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κυριακίδη Παναγιώτη»

ΘΕΜΑ 6ο: «Ενημέρωση για την προστασία και διαχείριση δασικών οικοσυστημάτων από τον Δ/ντή Δασών Π.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Αϊναλή Απόστολο».