Σε εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατεβαίνουν, από σήμερα, οι εργαζόμενοι στις εργολαβίες του ΑΠΘ. Υποστηρίζουν ότι βρίσκονται μεταξύ διασταυρούμενων πυρών, έχοντας από τη μία το υπουργείο και από την άλλη το πανεπιστήμιο.
Όπως υποστηρίζουν, το πανεπιστήμιο τους διεμήνυσε ότι αν το υπουργείο Παιδείας δεν καταβάλει έκτακτη επιχορήγηση, κινδυνεύουν «μετά από 25 χρόνια» ακόμη και με καταγγελία των συμβάσεών τους.

Το σωματείο εργαζομένων σε εργολήπτες και εκτελέσεις έργων στο ΑΠΘ υπογραμμίζει ωστόσο, ότι το υπουργείο Παιδείας, απαντώντας σε σχετική επιστολή τους στις 14 Σεπτεμβρίου, τους κοινοποίησε ότι «το ποσό των 17 εκατομμυρίων ευρώ που έχει λάβει μέχρι σήμερα το ΑΠΘ, από το σύνολο των 26,5 εκατομμυρίων ευρώ, που θα εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους, αφορά την κάλυψη λειτουργικών δαπανών μεταξύ των οποίων και την πληρωμή των υπηρεσιών φύλαξης και καθαριότητας». 
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι βρίσκονται «παγιδευμένοι» μεταξύ «της κυβέρνησης, του πανεπιστημίου και των εργολάβων» και ζητούν «σταθερή» και «μόνιμη» εργασία και να σταματήσει η «ομηρία» τους. 
Για τις 10 το πρωί ήταν προγραμματισμένη η έκτακτη γενική συνέλευσή τους στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και στη συνέχεια πορεία προς το ΥΜΑ-Θ. 
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου Σιδέρης Κωνστανίδης, οι εργολαβικοί εργαζόμενοι θα τεθούν επικεφαλής του συλλαλητηρίου και της πορείας που διοργανώνουν αύριο στις 11 π.μ., έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ, μόνιμοι και φοιτητές για τις πολιτικές λιτότητας και για τα προβλήματα της εκπαίδευσης.
Εν τω μεταξύ, ο πρύτανης του ΑΠΘ, σε συνάντηση που είχε χθες με αντιπροσωπεία εργαζομένων στις εργολαβίες του ΑΠΘ, συμφώνησε με τα αιτήματά τους και σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί περισσότερο τόσο για τη διευθέτηση του ζητήματος του διορισμού τους, όσο και για την ισότιμη αντιμετώπισή τους με τα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ.