Θρηνεί η οικογένεια του Άρη. Ο Ανέστης Πεταλίδης έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 χρονών. Ο επονομαζόμενος και Πατριάρχης του Άρη νοσηλευόταν, από την περασμένη Πέμπτη, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μετά από αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο. >>>

Γνώρισα τον Ανέστη Πεταλίδη από κοντά όταν, το 1986, η αθλητική εφημερίδα στην οποία εργαζόμουν τότε, η "Αθλητική Ηχώ", έκανε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στον Νίκο Γκάλη. Ένας από αυτούς με τους οποίους μίλησα για τον ερχομό του Γκάλη στην Ελλάδα (ο ίδιος ο Νικ είναι γνωστό ότι δε μιλούσε και πολύ...) ήταν κι ο Ανέστης Πεταλίδης.
Συναντηθήκαμε στη γνωστή μπουτίκ της Μητροπόλεως, γωνία με Αγίας Σοφίας. Μου μίλησε για τον Γκάλη, αλλά αυτό που διέκρινα, εγώ ένας... ξένος ως προς το σωματείο, ήταν η πραγματική του αγάπη για τον Άρη. Ο Πεταλίδης, όταν μιλούσε για τον Άρη, μιλούσε για την ψυχή του. Δίκαια τον αποκαλούσαν "Πατριάρχη".
Ο Ανέστης Πεταλίδης πέρασε από νευραλγικά πόστα του Άρη πρώτα ως παίκτης, μετέπειτα ως παίκτης-προπονητής. 
Στη συνέχεια στη δεκαετία του ’60 δημιούργησε ένα ασυναγώνιστο σύνολο με επικεφαλής το αγαπημένο και «πνευματικό» του παιδί, Γιάννη Ιωαννίδη. Ακολούθως πέρασε στον παραγοντικό τομέα και διέπρεψε σαν γενικός αρχηγός του συλλόγου, βάζοντας γερά θεμέλια όσο κανείς άλλος για τη δημιουργία του μετέπειτα αυτοκράτορα Άρη.
Ο Ανέστης Πεταλίδης διακρίθηκε ιδιαίτερα και σαν αθλητής πόλο της ομάδας του Άρη στα τέλη της δεκαετίας του ’40 και αρχές του ’50.

Με τους φίλους του βρισκόταν σε γνωστό μπαράκι, κοντά στη Μητρόπολη. Βρίσκονταν εκεί με τον Ιωαννίδη (όσο ήταν προπονητής του Άρη, αν και τη... συνήθεια δεν την "έκοψε" ακόμη κι όταν προπονούσε τον Ολυμπιακό), το Γουσίδη, τον Σπύρου, τους φίλους του. Μόνιμη κουβέντα, ο Άρης...
Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 12:00 το μεσημέρι στην Αγία Σοφία.