Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Σημαντικά σημεία ήταν η δέσμευση για Ακύρωση του Μνημονίου, για εξεταστική για το κόστος των Ολυμπιακών αγώνων, αλλά και υπόσχεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει ακόμα και αύριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε ακύρωση του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης. Αναφερόμενος στο θέμα της επιμήκυνσης δήλωσε πως δεν είναι λύση, αφού είναι λάθος συνταγή. Η ανάπτυξη πρέπει να έρθει με άλλους όρους και ρήτρες.
Εξέφρασε την ανησυχία του, για τη συνεχή απομόνωσή του από τους ξένους ηγέτες της ΕΕ, και έκανε λόγο για υποτίμηση των θεσμών και της ελληνικής δημοκρατίας από την πλευρά τους. Δήλωσε πως η ΕΕ δεν μπορεί να λειτουργεί έτσι, αλλά θα αναγκαστεί όμως να τον ακούσει όταν θα είναι Κυβέρνηση. Και τότε θα υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση.
Με αφορμή ερώτηση για το λαθρεμπόριο καυσίμων, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο και για τη φοροδιαφυγή, τονίζοντας πως δεν μπορούν μόνο να διώκονται οι μικρομεσαίοι, όπως η "ταβερνιάρισσα της Ύδρας". Το κράτος πρέπει να κυνηγήσει και τα "μεγάλα κεφάλια" και να έρθουν στο φως όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί με του εξωτερικού. 
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ήπια αντιπολίτευση, που ασκεί εδώ και τρεις μήνες, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως "πέρασε η εποχή, που ένα κόμμα πατούσε ένα κουμπί και έβγαιναν στο δρόμο 400.000 διαδηλωτές. Τώρα η λύση δίνεται μέσα στη Βουλή." Η λύση είναι στην κοινωνία, στον πολίτη. Μάλιστα τόνισε, πως το κόμμα του παρέχει μέρος της βουλευτικής αποζημίωσης για δράσεις σε όλο τον κοινωνικό ιστό.
Αναφερόμενος στο θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα ζητήσει ευθύνες μέσω εξεταστικής επιτροπής για πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, τα οποία ήταν αφορμή για εξωφρενικές σπατάλες. Τις κατονόμασε μάλιστα περιλαμβάνοντας εκτός των Ολυμπιακών του 2004, την πολιτιστική πρωτεύουσα της Θεσσαλονίκης το 1997, αλλά και τους Special Olympics του 2011. 
Τέλος αναφερόμενος στους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους σημείωσε πως το κράτος πρώτα πρέπει να εξασφαλίσει την αξιοπρεπή τους διαβίωση και όταν γίνει αυτό οι ποινές να είναι αυστηροί. Ειδικά για το θέμα της παραπαιδείας (ερωτήθηκε για τους καθηγητές, που κάνουν ιδιαίτερα και δεν φορολογούνται για αυτά) δήλωσε πως είναι υπαρκτό, όμως εδώ και χρόνια κανείς δεν κάνει κάτι. 
Γενικά πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά για "επαίτη", αλλά και για διγλωσσία, αφού άλλα έλεγε πριν τις εκλογές και άλλα κάνει σαν Κυβέρνηση. Τέλος εμφαν΄σιτηκε έτοιμος να κυβερνήσει ακόμα και αύριο, όπως είπε χαρακτηριστικά.