Ανησυχούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΠΘΕ για το μέλλον της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης και του Δημοτικού Ραδιοφώνου. >>>

Οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν με καθυστέρηση το 15νθήμερο Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το λογιστήριο, η επόμενη πληρωμή θα γίνει στα... τέλη Οκτωβρίου!
Την ίδια στιγμή, άλλες πληροφορίες θέλουν να υπάρχει στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του δ.σ. της ΔΕΠΘΕ θέμα ατομικών συμβάσεων. Η συνεδρίαση ήταν να γίνει, αρχικά, πριν 15 ημέρες, αναβλήθηκε για την Τετάρτη που πέρασε, για να αναβληθεί, εκ νέου, για την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου.
Πάντως, τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπάρχει θέμα της έκτακτης χρηματοδότησης για τη ΔΕΠΘΕ, που θα εξασφαλίσει τη λειτουργία της ως το τέλος του 2012.
Φήμες θέλουν αρκετούς δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μπουτάρη να ζητούν μείωση της χρηματοδότησης για το 2013, όταν η εφετινή χρηματοδότηση έφθασε, μετά βίας, για να πληρωθούν, ως τον Αύγουστο, οι ελάχιστοι, πλέον, εργαζόμενοι και η μετεγκατάσταση του δημοτικού ραδιοφώνου στο κτίριο της ΕΜΣ (που θα μειώσει το λειτουργικό κόστος σε μεγάλο βαθμό).
Οι φήμες εντάθηκαν από τη στιγμή που, στη συνέντευξη Τύπου για το νέο πρόγραμμα της ΔΕΠΘΕ η αντιπρόεδρος Σοφία Ασλανίδου (δεξιά στην φωτογραφία) κι ο γενικός διευθυντής Φίλιος Στάγκος (αριστερά στη φωτογραφία) επιβεβαίωσαν πως πρόθεσή τους δεν είναι να κάνουν απολύσεις, αλλά είναι να προωθήσουν μείωση μισθών (μεσοσταθμικά κατά 17%).
Το θέμα απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.  Αφού υπογραμμίστηκε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε ανεπίσημη συνάντηση που είχε με μέλη του προεδρείου διατύπωσε, για άλλη μία φορά, την επιθυμία του να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της ΔΕΠΘΕ, αλλά και να διαμορφωθούν οι μισθοί των εργαζομένων από την Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως ο νόμος ορίζει, διατυπώθηκε από όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δ.σ. ότι η Ένωση είναι αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής ατομικών συμβάσεων, που θα επηρεάσει αρνητικά τις εργασιακές συνθήκες έστω και για έναν εργαζόμενο.