Να κλείσει το πακέτο των μέτρων το συντομότερο δυνατόν θέλει ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου. >>>

Στη σύνοδο αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να δώσει απτά δείγματα γραφής στους Ευρωπαίους ηγέτες. 
Το πακέτο των μέτρων θα πρέπει να εγκριθεί από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πιθανότερο την Τετάρτη ή την Πέμπτη. 
Για τον λόγο αυτό, σήμερα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των ενεργειών εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. 
Γι αυτήν την ώρα(17.00) έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Στουρνάρα με την τρόικα. «Είχαμε μια συνάντηση ρουτίνας», δήλωσε ο κ. Στουρνάρας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης είναι απαραίτητη για να «κλείσει» το πακέτο μέτρων αρκέστηκε να δηλώσει: «θα το δούμε».