Την προσωρινή παύση από τα καθήκοντα του ως προέδρου της Βουλής ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος τη Δευτέρα μετέβη στον Άρειο Πάγο, όπου ζήτησε από τονΙωάννη Τέντε την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να διαλευκανθεί άμεσα η καταγγελία που τον εμπλέκει σε υπόθεση «μαύρου» χρήματος.


Ο κ. Μεϊμαράκης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, διευκρίνισε ότι θα επικοινωνήσει με τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τοναναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. 
Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε για την απόφασή του αυτή και τους πολιτικούς Αρχηγούς. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι "ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου". 
Τόνισε δε ότι "δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας".
Ο κ. Μεϊμαράκης καταλήγει στην ανακοίνωση του με την κατηγορηματική διάψευση κάθε σχέσης του με την υπόθεση
"Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια", υπογραμμίζει.