Φόβους για τη διακοπή της αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης και με άλλους προορισμούς μέσω της εταιρείας Ryanair, εξέφρασεο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Και όχι μόνον: >>>
Ο κ. Τζιτζικώστας επέκτεινε τους φόβους του και για τυχόν διακοπή της λειτουργίας του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι αναπληρωτής πρόεδρος. Ο λόγος, όπως είπε, είναι η αδυναμία τού Οργανισμού να αντεπεξέλθει οικονομικά στη σύμβαση που υπέγραψε με την εταιρεία στο πλαίσιο της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την πόλη, δεδομένου ότι όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης «η σύμβαση προβλέπει την καταβολή 330.000 ευρώ το χρόνο για τρία χρόνια. Και ενώ το αποθεματικό του Οργανισμού ήταν αρχικά 430.000 ευρώ, έχουν απομείνει σήμερα μόνο 3.500 ευρώ».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του Οργανισμού, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τόνισε ότι η διαπραγμάτευση με την Ryanair έγινε με ομοφωνία με τα άλλα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού Τουρισμού και ανέφερε ότι το όλο θέμα εγείρεται για δημιουργία εντυπώσεων. Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα θα απασχολήσει την επικείμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού, την ερχόμενη Παρασκευή.