Σφοδρές οι αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και για τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ είδαν με καχυποψία το αντιμνημονιακό προφίλ, που προωθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ δια μέσου της εκπροσώπου Τύπου του, Φώφης Γεννηματά, δήλωσε χαρακτηριστικά: " Τον ίδιο αντιμνημονιακό μανδύα φοράει και ο κ. Τσίπρας. Τον άκουγα στη Θεσσαλονίκη. Πολύ ωραία τα λες όταν είσαι αντιπολίτευση. Όταν όμως κερδίζεις της εξουσία και αναλαμβάνεις ευθύνες αλλάζουν όλα. Ας ρωτήσει και τον κ. Σαμαρά. Ήταν μέχρι χθες συνοδοιπόροι στην αντιμνημονιακη πολιτική.
Κρύφτηκαν όλοι πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Τις πήραμε εμείς τις ευθύνες. Αυτό το βάρος που δεν το μοιραστήκαμε, το πληρώσαμε στις εκλογές. Τώρα κανείς πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Στο ερώτημα πως θα μπορέσει να κυβερνήσει χωρίς τη στήριξη των εταίρων, χωρίς τη χρηματοδότηση, χωρίς το μνημόνιο, ο κ. Τσίπρας καθησυχάζει τους πολίτες με μια υπόθεση εργασίας. Τι λέει ο κ. Τσίπρας; Δεν προβλέπεται να μας διώξουν από την ευρωζώνη. Προφανώς και δεν προβλέπεται. Απλά χωρίς το μνημόνιο θα αναγκαστούμε να φύγουμε μόνοι μας". 
Ο Περισσός από την πλευρά του σημείωσε: " Οι θέσεις Τσίπρα στη ΔΕΘ αποτελούν αποσπάσματα από αντίστοιχες ομιλίες των Γ. Παπανδρέου πριν το 2009 και του Αντ. Σαμαρά την περίοδο που παρίστανε τον αντιμνημονιακό, διανθισμένες με κούφιες αριστερές και πατριωτικές κορώνες. Όπως και οι...προηγούμενοι, πρότεινε ξανά το άλλο μείγμα διαχείρισης και διαπραγμάτευσης εντός της ΕΕ, που αποδείχτηκε ότι για το λαό φέρνει μόνο μνημόνια και εξαθλίωση. Ο ΣΕΒ, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και η ΕΕ πρέπει να είναι ικανοποιημένοι από την ταχύτατη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στη βολική και χρήσιμη γι' αυτούς κυβερνώσα αριστερά. Οι ριζοσπάστες αριστεροί οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους γιατί αυτό, που δεν χρειάζεται τώρα ο λαός είναι νέα εξαπάτηση, νέα απογοήτευση" καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.