Διεθνής ποδηλατικός αγώνας με υψηλές ταχύτητες θα διεξαχθεί σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα μείνει κλειστό και για τους πεζούς από τις 11:00-15:00.
Σύμφωνα με το agelioforos.gr, η Τροχαία Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει ενισχύσεις από όλα τα τμήματα Τροχαίας του νομού, ώστε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια προστασίας των πεζών από τους επαγγελματίες ποδηλάτες, οι οποίοι θα αναπτύξουν μεγάλες ταχύτητες σε ένα πυκνοκατοικημένο αστικό ιστό. Το κέντρο της πόλης θα κλείσει για τα ΙΧ από τις 11 το πρωί και για τους πεζούς από τις 3 το μεσημέρι.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τυριακίδης, στις 11 θα κλείσουν για τα ΙΧ οι κεντρικοί δρόμοι, από την Εγνατία και κάτω, μέχρι και τη Λεωφόρο Νίκης. Η ζώνη αυτή θα παραμείνει κλειστή για τα ΙΧ μέχρι τις 9 το βράδυ. Τα αυτοκίνητα θα μπορούν να διέρχονται από την Εγνατία, αλλά από κανέναν άλλο παράλληλο δρόμο προς τη θάλασσα. Ωστόσο, μέσα στο κέντρο θα μπαίνουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα ταξί, που θα έχουν πειθαρχημένη διέλευση, εντός των λεωφορειολωρίδων.
Στις 3 το μεσημέρι, το τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Τσιμισκή, Σαλαμίνος, Λεωφόρος Νίκης και Νικολάου Γερμανού, θα κλείσει για όλους, δηλαδή και για τα λεωφορεία και τα ταξί, αλλά και για τα δίκυκλα και τους πεζούς, καθώς εκεί θα διεξαχθεί, στις 5 το απόγευμα, το σιρκουί.
«Στην προσπάθεια προστασίας των πεζών θα έχουμε συμμάχους 150 εθελοντές από την Ένωση Ποδηλατών, αλλά και προσκόπους. Είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κίνηση των πεζών αλλά θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να μη γίνει κάποιο ατύχημα», σημειώνει ο κ. Τυριακίδης.