Εκδήλωση, με θέμα «Αναζητώντας λύσεις για το κυκλοφοριακό και τον δημόσιο χώρο», θα πραγματοποιήσει η δημοτική κίνηση "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. >>>

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να γίνει σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση θα γίνει περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη (σ.σ. λίγες... λέξεις αρκούν) και θα μελετηθεί η εμπειρία άλλων πόλεων. Η παρουσίαση θα γίνει από τον κ. Γιώργο Δημαρέλο, εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα κυκλοφοριακού.
Για το κυκλοφοριακό από την πλευρά των αρχών και των υπηρεσιών του Δήμου θα μιλήσουν εκπρόσωποι των αντιδημαρχιών Αστικού Σχεδιασμού Πολεοδομίας και Δικτύων, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη, από τη διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, τη διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας.
Θα ακολουθήσει κατάθεση προτάσεων από φορείς και θα γίνει διερεύνηση για το κατά πόσον θα μπορέσουν να συνεργαστούν.
Παρεμβαίνουν με προτάσεις τους ο Οργανισμός Ρυθμιστικού καιι το Συμβούλειο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, η Ένωση Πεζών, η Ένωση Συγκοινωνιολόγων, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Ποδηλατικές Κινήσεις και Ομάδες και εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί.
Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.