"Κάθε δημόσιος άντρας κρίνεται από το μπόι του"!

Την αντίδραση του πρώην αντιπρύτανη του ΑΠΘ, Ανδ. Γιαννακουδάκη, προκάλεσαν τα όσα είπε, χθες, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο πρύτανης του ιδρύματος, Γιάννης Μυλόπουλος, για όσα γράφτηκαν περί σπαταλών στο πανεπιστήμιο. >>>

«Κάθε δημόσιος άνδρας, ιδιαίτερα σε μία τέτοια θέση, ''κρίνει το μπόι του'' με πραγματικά μέτρα και όχι συγκριτικά με άλλους. Σε πολλές ερωτήσεις ο κ. Μυλόπουλος ανέτρεχε στην προηγούμενη πρυτανεία, θεωρώντας ότι θα αναδειχτεί ο ίδιος υποβαθμίζοντας άλλους, που δεν ήταν παρόντες», δήλωσε ο κ. Γιαννακουδάκης στον "Αγγελιοφόρο". 
Για τον πρώην αντιπρύτανη, «προφανώς και πρέπει να γίνει έλεγχος, όχι μόνο σε βάθος πενταετίας, αλλά και παραπάνω. Αλλά αυτό είναι το ζήτημα; Το θέμα είναι οι υπέρογκες δαπάνες σε καιρό κρίσης. Κανένας δεν αμφισβήτησε τη νομιμότητα των δαπανών, αμφισβητούμε τη σκοπιμότητά τους. Και μόνο οι λανθασμένες περιγραφές στους κωδικούς των έργων, όπως δήλωσαν οι πρυτανικές αρχές, φτάνουν για να ζητήσουν συγγνώμη από τη Σύγκλητο και από τους δημοσιογράφους, που τους χαρακτηρίζουν ''κίτρινο Τύπο''».
Να υπενθυμίσουμε ότι, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρύτανης του ΑΠΘ, εν ολίγοις, υποστήριξε πως όλες οι συναλλαγές του ιδρύματος είναι νόμιμες και ότι δημιουργήθηκε πρόβλημα με τη διατύπωση των κωδικών, για λογιστικούς λόγους, οι οποίοι δεν περιέγραφαν την πραγματική δαπάνη, αλλά εικονική. Έτσι, για παράδειγμα, τα 30.000 ευρώ δε δόθηκαν για την ανακατασκευή της τουαλέτας της πρυτανείας, αλλά ενός ολόκληρου οικήματος, ή ότι μέσα στις "γενικές δαπάνες" υπήρχαν ακόμη και κονδύλια μισθοδοσίας.