Το κτίριο στην οδό Εγνατία της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκεται η "κατάληψη Δέλτα" (το παλιό ξενοδοχείο "Δέλτα"), επιχειρεί να εκκενώσει η αστυνομία. >>>

Νωρίς το πρωί πήγαν στο κτίριο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ). Έκαναν έλεγχο στους καταληψίες που βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα (ήταν ελάχιστοι) και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τους απομάκρυναν.
Λίγο αργότερα άρχισαν να συγκεντρώνονται στο σημείο αντιεξουσιαστές, οι οποίοι ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς. Οι άνδρες των ΜΑΤ προσήγαγαν δύο γυναίκες και δύο άνδρες.
Αυτήν την ώρα επικρατεί ένταση μεταξύ αστυνομικών και αντιεξουσιαστών.
Οι καταληψίες αναφέρουν, μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και γνωστών ιστότοπων, ότι η ΔΕΗ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, ειδοποιούσε πως σκόπευε να διακόψει την ηλεκτροδότηση στο κτίριο. Όπως έγραφαν «η Δ.Ε.Η. έχει εκδηλώσει την πρόθεσή της να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κτήριο της κατάληψης ΔέΛΤΑ, με συνεχείς επισκέψεις και παρενοχλήσεις».
Το κτίριο ανήκει στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ τα τελευταία χρόνια ως εστία, καθώς βρίσκεται συνεχώς υπό κατάληψη. Πριν περίπου έναν χρόνο είχε γίνει και τότε επιχείρηση εκκένωσής του, όμως χωρίς αποτέλεσμα.