Κατέστρωσε σχέδιο δολοφονίας του 52χρονου ιερέα!

Η παπαδιά μαζί με τον εραστή της, φέρονται να οργάνωσαν την προχθεσινή δολοφονία του άτυχου Ιερέα στην Ηλία. Ο δράστης φέρεται να είχε ερωτικό δεσμό με τη σύζυγο του ιερέα, με την οποία είχαν προσχεδιάσει το φονικό! >>>

Η ηθικός αυτουργός και ο δράστης ομολόγησαν την πράξη τους τα προχθές ξημερώματα. Νωρίς το πρωί χθες μεταφέρθηκαν για αναπαράσταση στον τόπο του εγκλήματος οπού έδειξαν στους αστυνομικούς πώς έστησαν το καρτέρι θανάτου στον ιερέα. Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα διαπίστωσε από την επιτόπια αυτοψία ότι οι δράστες πυροβόλησαν τον ιερωμένο σε καίρια σημεία, στον θώρακα, το κεφάλι και τον τράχηλο. Θα μπορέσει να πει περισσότερα μόλις ολοκληρώσει τη νεκροτομή στη σορό του άτυχου κληρικού, αλλά και αυτά είναι αρκετά για να «δείξουν» πως οι δολοφόνοι ήταν έμπειροι χειριστές όπλων. Ο άτυχος οικογενειάρχης, τα παιδιά του οποίου πηγαίνουν σχολείο στην Γραβιά, ιερουργούσε στο χωριό Πυρά Ηρακλέους στην Φωκίδα στους πρόποδες της Οίτης, όπου διατηρούσε και οικογενειακή ταβέρνα. Παράλληλα, εξυπηρετούσε και γειτονικά χωριά όπως το Μαυρολιθάρι στα οποία επίσης λειτουργούσε μιας και δεν διέθεταν εφημέριους.

Το χρονικό της δολοφονίας 
Η δολοφονία του ιερέα έγινε στην Εθνική Οδό Πύργου – Κυπαρισσίας το μεσημέρι της Δευτέρας, αρχικώς είχε αποδοθεί στην προσπάθεια των δραστών να ληστέψουν το θύμα, όμως γρήγορα φάνηκε, πως οι δράστες είχαν προσωπικές διαφορές με το θύμα. Ο ιερέας είχε μεταβεί με τη σύζυγό του στην περιοχή της Ζαχάρως, όπου έκανε ανάληψη χρημάτων από υποκατάστημα Τράπεζας. Κατευθυνόμενος στη συνέχεια προς Πύργο, σταμάτησε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε, καθώς η σύζυγός του προφασίστηκε προσωπική της ανάγκη. Μόλις η ίδια απομακρύνθηκε, εμφανίστηκαν δύο άντρες σε μοτοσικλέτα, που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον ιερέα και τράπηκαν σε φυγή με τη μοτοσικλέτα τους.