Βίους παράλληλους διάγουν οι δυο τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, ο "Αγγελιοφόρος" του Αλ. Μπακατσέλου και η "Μακεδονία" του Γ. Ρήγα. Η γενική οικονομική κατάσταση αναγκάζει τις εφημερίδες να μην μπορούν να "σηκώσουν κεφάλι"... >>>

Στον Αγγελιοφόρο επρόκειτο να ολοκληρωθεί η εκπόνηση οικονομοτεχνικής μελέτης που ανατέθηκε σε οίκο του εξωτερικού, από το αποτέλεσμα της οποίας η ιδιοκτησία θα αποφάσιζε αν -και ποια- δραστηριότητα θα διέκοπτε. Ήδη είχαν γίνει επαφές με την ΕΣΗΕΜ-Θ στις οποίες υπογραμμίστηκε με κάθε τόνο ότι οι δημοσιογράφοι, επειδή έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις που λήγουν το Μάρτιο του 2013, δε θα πειραχθούν -όπως ο νόμος ορίζει. 
Μάλιστα έγιναν επαφές και με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων, στους οποίους η εργοδοσία δεν απέκλεισε την περίπτωση να διακοπεί κάποια από τις δραστηριότητες της εταιρίας.
Την περασμένη Τρίτη, έγινε η καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και σε συνάντηση που είχε ο εκδότης με το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ διαβεβαίωσε πως, από εδώ και στο εξής, οι πληρωμές θα γίνονται κανονικά, μέσα στις πρώτες δέκα μέρες κάθε μήνα.
Στη Μακεδονία, υπήρξε επαφή του προέδρου της ΕΣΗΕΜ-Θ με την εκπρόσωπο του μεγαλομετόχου, Βίκυ Σουλοπούλου. Η κ. Σουλοπούλου διαβεβαίωσε ότι, την Τρίτη, θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις και ως το τέλος του μήνα οι μισθοί (ο Αύγουστος). Ζήτησε, δε, να συναινέσουν οι εργαζόμενοι στο να αμείβονται με έναν μήνα καθυστέρηση (δηλαδή στα τέλη Σεπτεμβρίου να πάρουν το μισθό Αυγούστου, στα τέλη Οκτωβρίου το μισθό Σεπτεμβρίου και... πάει λέγοντας)...
Και τα δύο θέματα απασχόλησαν την πρόσφατη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.