Ιατρικές υπηρεσίες κατ΄ οίκον, σε τιμές της τάξης των 5-10 ευρώ, αλλά και πώληση φαρμάκων... στο σαλόνι τους, προσφέρουν το τελευταίο διάστημα στους κατοίκους του νομού Ξάνθης -κυρίως των ορεινών χωριών- Βούλγαροι επαγγελματίες, ασκώντας μια νέα μορφή «παρεμπορίου», που φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ανθεί τους τελευταίους μήνες κοντά στα σύνορα. >>>

Αν και προς το παρόν δεν έχει γίνει κάποια επίσημη καταγγελία στον Ιατρικό ή τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ξάνθης, ωστόσο το φαινόμενο Βούλγαρων γιατρών ή… «γιατρών», που περνούν τα σύνορα για να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες επί ελληνικού εδάφους ή και για να πουλήσουν αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα, αποτελεί κοινό μυστικό, με ό,τι αυτό σημαίνει για τη δημόσια υγεία και την απώλεια εσόδων για το ελληνικό δημόσιο.

«Το πρόβλημα με το παρεμπόριο από τη Βουλγαρία, που πλέον συνδέεται με την Ελλάδα μέσω πέντε διόδων, είναι τεράστιο, αφού δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός έλεγχος. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, ενώ μέχρι τώρα ξέραμε για Έλληνες που πήγαιναν στη Βουλγαρία για ιατρικές υπηρεσίες, βλέπουμε και γιατρούς ή φαρμακοποιούς από τη Βουλγαρία, που γυρίζουν με τις τσάντες στα καφενεία των χωριών και ψάχνουν για πελάτες. Χτυπούν τις πόρτες των σπιτιών και προτείνουν εξετάσεις με 5 ευρώ», τονίζει, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στυλιανός Μωραΐτης.