Βαθμιαία ύφεση της κακοκαιρίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας και πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά και νότια θα σημειωθεί σήμερα σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.  >>> 
 
Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά περιόδους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ανατολικά από 18 έως 28 και στα δυτικά από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τις βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Μέχρι το βραδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και περιοριστούν στην ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τμήματα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να βρέξει κυρίως στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το βραδύ βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος ο καιρός με ακραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα βροχής τη νύχτα στα βόρεια.. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από τη νύχτα βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.