Στη Βουλή βρίσκεται, πλέον, το θέμα των επενδύσεων στη Βόρειο Ελλάδα που έχουν "κολλήσει" μετά την κατάργηση της γενικής γραμματείας Βόρειας Ελλάδας και τη δημιουργία του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης. >>>

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το θέμα θα λυθεί με τη δημιουργία της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης που θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. 
Ο αρμόδιος υπουργός, Θόδωρος Καράογλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ψήφισης του νομοσχεδίου «επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων», που αφορά τη συγκεκριμένη μονάδα, υποστήριξε ότι, με τη δημιουργία της, η Βόρεια Ελλάδα θα μετατραπεί σε χώρο υποδοχής επενδύσεων και κέντρο προώθησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιταχύνεται ο χρόνος έγκρισης επενδυτικών σχεδίων, μειώνονται σημαντικά οι επιβαρύνσεις για τους επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδος και απλοποιούνται οι διαδικασίες, ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καράογλου, ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που υποδέχεται, επεξεργάζεται και αξιολογεί η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης(ΕΜΑ) στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.