Την διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί κανονικά η χορήγηση κοινοτικών ενισχύσεων μέχρι το 2020, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης. >>>
Κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ, ο κ.Τσαυτάρης επισήμανε ότι σε λίγες ημέρες θα επιστραφεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης καυσίμων στους αγρότες, ύψους 160 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός επισήμανε ότι από χθες άρχισε η χορήγηση δανείων σε αγρότες και κτηνοτρόφους από την Αγροτική Τράπεζα.
Όσον αφορά τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της περιόδου 2014-2020, ο κ. Τσαυτάρης διαβεβαίωσε πως θα συνεχιστεί κανονικά η χορήγηση κοινοτικών επιδοτήσεων στους Έλληνες αγρότες.
Στο πλαίσιο ημερίδας με τίτλο «Επι-Γη-ρήστε Ελληνικά», παρουσιάστηκαν καινοτόμες δράσεις στον τομέα της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Μια από αυτές, η καλλιέργεια σαλιγκαριών. 
Η Μαρία Βλάχου, που ήταν παρούσα στην ημερίδα, μιλάει 9 γλώσσες κι επί 11 χρόνια εργάστηκε σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την εκτροφή σαλιγκαριών καθώς δεν είχε άλλη απασχόληση.
Η Κατερίνα Δαδαμόγια, επίσης παρούσα στην εκδήλωση, είναι μέλος του συνεταιρισμού αρωματικών φυτών Βοίου Κοζάνης. Ειδικότητα του συνεταιρισμού είναι η καλλιέργεια τριαντάφυλλου. Εξήγησε στους παρεβρισκόμενους πώς μια εναλλακτική καλλιέργεια έγινε πρώτης τάξης επένδυση για αγρότες.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός».