Η Ομάδα Εθελοντικής Δράσης της Κατερίνης ετοιμάζεται για το χειμώνα


Ραντεβού στην Κατερίνη δίνουν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου παραγωγοί και καταναλωτές. Το πρωί του Σαββάτου θα διανεμηθεί αλεύρι σε ειδική συσκευασία το οποίο θα φέρει την ονομασία «Χωρίς μεσάζοντες». >>>

Το μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας Κωνσταντίνος Τσομίδης, δήλωσε στην εφημερίδα "Μακεδονία" και το www.makthes.gr, ότι διαθέτουν «δύο κυλινδρόμυλους. Θα πάρουμε στάρι από ντόπιους παραγωγούς της περιοχής μας γιατί θέλουμε να ενισχύσουμε την τοπική αγορά, τους τοπικούς παραγωγούς και θα συσκευάσουμε το ντόπιο αλεύρι. Ο απώτερος σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πανελλήνιο δίκτυο που θα κάνει την ίδια ακριβώς διαδικασία. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι να κάνουμε ανταλλαγές προϊόντων». 
Οι τοπικές κοινωνίες ετοιμάζονται. Στην Πιερία υπάρχει μεγάλη παραγωγή ακτινιδίων. Οι παραγωγοί σχεδιάζουν να δώσουν ακτινίδια, για παράδειγμα, στην Πάτρα και να πάρουν κάποιο τοπικό προϊόν της Αχαΐας, ώστε να το μοιράσουν, σε τιμή παραγωγού, στους κατοίκους της Πιερίας.
Πλέον αναζητούν τον τρόπο που να κάνει νόμιμη τη συναλλαγή, με έκδοση αποδείξεων και τιμολογίων, αλλά και η διανομή να μην ταλαιπωρεί τους καταναλωτές και να αποφεύγονται οι ατέλειωτες ουρές και η μακροχόνια αναμονή.
Η πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης νομού Πιερίας είναι ανοιχτή σε παραγωγούς και σε ομάδες ή μεμονωμένους πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία. «Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ενδιαφέρον και συμμετοχή από 14 περιοχές, από Φωκιδα, Βόλο, Καρδίτσα Κεφαλονιά, Λάρισα, Αμφιλοχία, Βέροια, Καβάλα, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη» τονίζει ο κ. Τσομίδης. 
Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στην Πανελλαδική συνάντηση της 15ης Σεπτεμβρίου μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους μέσω email στη διεύθυνση info@otoposmou.gr