Αντίθετος με την πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου, να είναι ιδιώνυμο η χρήση της κουκούλας στις διαδηλώσεις δηλώνει στην εφημερίδα Real News της Κυριακής ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης.

Χαρακτηρίζει την πρόταση «αλυσιτελή» ενώ σημειώνει ότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται στη ρίζα τους και «όχι να επουλώνονται». 
Θεωρεί, εξάλλου, πολιτικό λάθος τη λήψη τυχόν νομοθετικών μέτρων κατά της Χρυσής Αυγής αντί να αναζητούνται οι ρίζες του φαινομένου.

Επίσκεψη Ρουπακιώτης στις φυλακές Αγιάς

Οι 240 κρατούμενοι των δικαστικών φυλακών που σήμερα λειτουργούν στα Χανιά, θα είναι οι πρώτοι κρατούμενοι στις νέες δικαστικές φυλακές στην περιοχή της Αγιάς, τις οποίες επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί o υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και ο υφυπουργός Κ. Καραγκούνης.
«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε όλους τους χώρους της φυλακής που έχει εξαιρετικές δομές, αναβαθμίζει την ποιότητα των υποδομών όσον αφορά τον σωφρονισμό και τα σωφρονιστικά καταστήματα», δήλωσε ο κ. Καραγκούνης.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι σήμερα στο σύνολο των φυλακών της χώρας υπάρχει υπερπληθυσμός καθώς όπως τόνισε από τους 9.300 κρατουμένους που είναι η χωρητικότητα των φυλακών μέσα στις φυλακές βρίσκονται 13.000 κρατούμενοι περίπου.
«Το πρόβλημα, δεν λύνεται μόνο με υποδομές και αποσπασματικές κινήσεις αλλά με θεσμικές παρεμβάσεις. Θα σας πω μόνο ότι το 60 - 65% των κρατουμένων που αποφυλακίζονται , επιστρέφουν στις φυλακές. Πρέπει να χτυπήσουμε στη ρίζα το κακό» τόνισε.
Το νεοαναγειρόμενο σωφρονιστικό κατάστημα που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του σε έναν μήνα από σήμερα, είναι από τα πλέον ασφαλή που υπάρχουν στην χώρα, έχει δυνατότητα φιλοξενίας 600 κρατουμένων και η λειτουργία του θα ξεκινήσει τμηματικά καθώς σε πρώτη φάση, όπως έκανε γνωστό ο διευθυντής των φυλακών Γιάννης Κλαπάκης, θα ανοίξουν οι δύο πρώτες πτέρυγες.
Η πλήρης μετεγκατάσταση υπολογίζεται σε περίπου 2 μήνες. Σε ότι αφορά την στελέχωση της νέας φυλακής με το απαραίτητο προσωπικό, ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Καραγκούνης τόνισε πως θα γίνει αρχικά από τις 500 προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν και αφορούν την πρόσληψη νέων σωφρονιστικών υπαλλήλων πανελλαδικά, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή των φυλακών θα δοθεί μέσω εγκυκλίου του υπουργείου η δυνατότητα σε υπάλληλους άλλων καταστημάτων, που το επιθυμούν, να αποσπαστούν στα Χανιά.
Παράλληλα με την μετεγκατάσταση αρχίζει και η εκπαίδευση του προσωπικού στα συστήματα ασφαλείας. Η νέα φυλακή διαθέτει 300 κάμερες ασφαλείας που ελέγχονται από ειδικό χώρο. Οι νέες φυλακές καταλαμβάνουν έκταση 50 στρεμμάτων και αποτελούνται από 5 πτέρυγες κάθε μια εκ των οποίων έχει 40 τρίκλινα κελιά.

πηγή: www.newpost.gr