Προβληματισμός επικρατεί στο Κυβερνητικό στρατόπεδο, αφού η Τρόικα απορρίπτει τα ισοδύναμα μέτρα και απαιτεί εκ νέου περικοπές. Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σήμερα για να βρουν τόπο συναίνεσης.

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και την Κυριακή, οπότε αναμένεται να κλείσει το πακέτο των μέτρων. Η ανακοίνωση για τη σύσκεψη της Πέμπτης ήρθε αργά το απόγευμα της Τρίτης. 
Προηγήθηκε έντονο παρασκήνιο, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα το πρωθυπουργικό πρόγραμμα προέβλεπε αναχώρηση Σαμαρά το απόγευμα της Πέμπτης για την Ιταλία, όπου την Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Μ. Μόντι.
Ο πρωθυπουργός, που ετοιμάζει μήνυμα του προς τον ελληνικό λαό, επιθυμεί έως το τέλος της προσεχούς εβδομάδας να συζητηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Στο Μαξίμου υπάρχει η επιδίωξη να ψηφισθεί το αργότερο στις 27-28 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το Mega, από το περιβάλλον του Ευ. Βενιζέλου εκφράστηκε έντονη δυσφορία για το γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης προς τους κυβερνητικούς εταίρους, με το ΠΑΣΟΚ να ζητά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πριν "κλειδώσει" το πακέτο. 
Ο κ. Βενιζέλος, σε ομιλία του σε στελέχη του κόμματος, δήλωσε ρητά ότι το πακέτο δεν θα κλείσει όπως-όπως και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα δεχτεί τετελεσμένα.
Να γίνουν δύο συσκέψεις ήταν το ζητούμενο και για τη Δημοκρατική Αριστερά. Ο Φώτης Κουβέλης διεμήνυσε με κάθε τρόπο στο Μαξίμου ότι οι αρχηγοί δεν μπορούν να συσκεφθούν απευθείας την Κυριακή προκειμένου να εγκρίνουν ένα πακέτο που θα έχει ήδη συμφωνηθεί με την τρόικα.