Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα επιχειρήσει να αντιστρέψει ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας


Το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα επιχειρήσει να αντιστρέψει ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει από σήμερα, Πέμπτη τριήμερη περιοδεία στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Αμβούργο.
Το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα μιλήσει στο προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE) στο Ευρωκοινοβούλιο (αίθουσα PHS 1C51).
Αργότερα την ίδια ημέρα, στις 15:00, αποδεχόμενος την πρόσκληση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, θα πραγματοποιήσει συνάντηση μαζί του και θα ακολουθήσουν κοινές τους δηλώσεις στις 16:30. 
Την Παρασκευή, ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί στις 18:00 με την ηγεσία του Die Linke (η Αριστερά), στα γραφεία του κόμματος, και συγκεκριμένα με τους Γκρέγκορ Γκίσι, Βόλφγκανγκ Γκέρκε και Ντίτερ Ντεμ.
Τέλος, το Σάββατο ο κ.Τσίπρας είναι προσκεκλημένος στο συνέδριο του Ιδρύματος Zeit - Stiftung της εφημερίδας Die Zeit, ως κεντρικός ομιλητής στην ενότητα «Το μέλλον της Ελλάδας - Το μέλλον της Ευρώπης».
Στην συνέχεια και ώρα 14:30 θα πραγματοποιήσει στο κέντρο του Αμβούργου ομιλία στην καμπάνια του Die Linke για την δίκαιη αναδιανομή του πλούτου υπό τον τίτλο: «Umfairteilen».