"Να μηδενιστεί ο ΦΠΑ, από ορισμένα βασικά είδη διαβίωσης", πρότεινε, μέσω του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης, FM100, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης. >>>

Στη Ραδιοεφημερίδα του FM100, ο κ. Κουράκης κλήθηκε να σχολιάσει τη ρήση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι η επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής του δημόσιου χρέους είναι, ουσιαστικά, επιμήκυση του σχοινιού με τον οποίο μας ζητούν να κρεμαστούμε. "Έτσι είναι", συμφώνησε ο κ. Κουράκης. "Όταν το χρέος ήταν, το Μάρτιο, στα 280 δισ. και τώρα στα 306 δισ., είναι φανερό ότι η πολιτική αυτή μας οδηγεί στη χρεοκοπία με άτακτο τρόπο", πρόσθεσε. Και εκτίμησε ότι τα μέτρα για την εξασφάλιση των 11,5 δισ. μας οδηγεί στη δημιουργία μιας "απέραντης εργασιακής ζώνης χωρίς εργαζιακά δικαιώματα, με κόσμο σε εξαθλίωση".

Τι γίνεται με τα cd με τα ονόματα των καταθετών στην Ελβετία
Την ίδια στιγμή ακούγονται δικαιολογίες… αλά ελληνικά, από τις ελβετικές τράπεζες. Χαρακτηρίζουν «προϊόντα βιομηχανικής κατασκοπείας» τα περίφημα cd που -υποτίθεται ότι- περιέχουν ονόματα Ελλήνων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες. Υποστηρίζουν ότι, γι αυτόν το λόγο, δε θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για την απόκτηση τους από την ελληνική πλευρά. 
Όλα αυτά περιέχονται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ζωής Κωνσταντοπούλου. 
Ο υφυπουργός επισημαίνει ότι για την απόκτηση των ψηφιακών αυτών δίσκων έχουν εκδοθεί και εντάλματα σύλληψης. 
Σύμφωνα, πάντως, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα cd αυτά κυκλοφορούν στην… αγορά! Όπως ισχυρίζονται, περιέχουν στοιχεία που αφορούν συνολικά 10.000 καταθέτες από διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων και 1.000 Γερμανών που διώκονται από τις γερμανικές αρχές. 
Από παλιότερα στοιχεία που έδωσαν οι Ελβετικές αρχές, προκύπτει ότι «από την κατανομή προς την Ελλάδα του παρακρατηθέντος φόρου στην Ελβετία σχετικά με τόκους που προέκυψαν από αποταμιεύσεις φορολογικών κατοίκων Ελλάδας, κατά το οικονομικό έτος 2010 (δηλαδή χρήση 2009) εισέρρευσε το ποσό των 5.935.362,84 ευρώ. Το αντίστοιχο ποσό για το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008) ανήλθε σε 9.928.558,82 ευρώ. Τα στοιχεία αυτά περιέλαβε ο υφυπουργός στην απάντησή του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Όταν ο κ. Κουράκης ρωτήθηκε για το αν υπάρχει τρόπος να παρακαμφθούν οι αιτιάσεις των Ελβετικών τραπεζών, απάντησε:
"Υπάρχει τρόπος να δοθούν αυτά τα στοιχεία. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υπάρχει διαφάνεια. Δεν θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη όσο οι χαμηλόμισθοι καλούνται να σηκώσουν το βάρος".

Η επίσκεψη Τσίπρα και οι φορείς
Ο κ. Κουράκης ρωτήθηκε και για την τριήμερη επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη -και ειδικά για την ομιλία του στους φορείς της πόλης. Στην ερώτηση ποια ήταν η ανταπόκριση των φορέων, παραδέχτηκε πως "μας ζήτησαν να εξειδικεύσουμε την πολιτική μας. Δε μας... καταχειροκρότησαν κι όλας"...