Έντονη η παρουσία της Χρυσής Αυγής και πέρα από τον Ατλαντικό.

Η Χρυσή Αυγή καλεί τους Έλληνες της διασποράς να συγκεντρώσουν τρόφιμα, ρούχα και ιατρικό υλικό, το οποίο θα διατεθεί «μόνο σε Έλληνες». 
Όπως λέει ο υπεύθυνος της δράσης, Μιχάλης Γιαννόγκωνας, ήδη η πρώτη παρτίδα έφτασε στην Ελλάδα και μοιράστηκε στον Ασπρόπυργο πριν από μερικές ημέρες.
Ο ίδιος διαβεβαιώνει ότι υπήρξε ανταπόκριση και από άλλα μέρη με έντονη την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, όπως η Μελβούρνη και το Μόντρεαλ, όπου πραγματοποιήθηκαν ανάλογες δράσεις.
Εκεί δεν έχουν ανοίξει γραφεία, όπως στη Νέα Υόρκη, αλλά υποστηρικτές της οργάνωσης μάζεψαν τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα από ομογενείς που «είτε ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής είτε όχι».
Επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, η θέση της οργάνωσης για τους παράνομους μετανάστες, τις καταπιεσμένες μειονότητες Ελλήνων στην Τουρκία και την Αλβανία, την ΑΟΖ, το μνημόνιο κλπ.
Στον επίλογο υπογραμμίζεται ότι η Χρυσή Αυγή θα αντιταχθεί στην ανίερη συμμαχία των τραπεζιτών, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, των διεφθαρμένων πολιτικών, του εκπαιδευτικού συστήματος, που, όπως υποστηρίζεται στο ίδιο κείμενο, θέλουν να απαλείψουν τα ίχνη του ελληνισμού, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, μέσα από τη φτώχεια, τη διαστρέβλωση της αλήθειας και το κύμα της παράνομης μετανάστευσης προς τη χώρα. Ουσιαστικά, δηλαδή, επαναλαμβάνεται το γνωστό μοτίβο της οργάνωσης.
Σε βίντεο με τίτλο «Μήνυμα αλληλεγγύης προς τη Χρυσή Αυγή και τον αγώνα της για ελευθερία στην Ελλάδα» υπάρχουν στιγμιότυπα από παρελάσεις, δράσεις, εικόνες ηρώων του 1821 και αρχαίων μαρμάρινων γλυπτών, απόσπασμα ομιλίας του επικεφαλής της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου και το σύνθημα: «Πατέρας μου ο εθνικισμός, μητέρα μου η Ελλάδα, παππούς μου το έθνος το ελληνικό και γιος μου η οργή».
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, αναφέρουν ότι η ίδια οργάνωση θα επιχειρήσει να κάνει πιο έντονη την παρουσία της στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και με διάφορες άλλες πρωτοβουλίες, αλλά με διαφορετικό χαρακτήρα.