Παραλύει από τις κινητοποιήσεις η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει για αύριο, Τετάρτη, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις. Το  ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει τις δικές του συγκεντρώσεις. >>>

Οι διοικήσεις του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) παραχωρούν, σήμερα, συνέντευξη Τύπου με θέμα την 24ωρη Γενική Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:30π.μ. μπροστά στο ΕΚΘ(στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στο Πεδίον του Άρεως).

Τη δική του συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ (στη Θεσσαλονίκη στην πλατεία Δικαστηρίων στο ύψος του αγάλματος του Ελ. Βενιζέλου και στην Αθήνα στο Σύνταγμα).


Στις κινητοποιήσεις, οι οποίες γίνονται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ οι δημοσιογράφοι απήργησαν χθες.

Τέλος, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου έως και έως τις 20 Οκτωβρίου, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.