Για πρώτη φορά μετά το 1998 Γάλλος Υπουργός Οικονομικών θα επισκεφτεί την Ελλάδα. Ο Πιερ Μοσκοβισί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη αστραπή στη χώρα μας, για να δείξει την έμπρακτη συμπαράστασή του.

Μια μέρα πριν το άτυπο Eurogroup της Λευκωσίας, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών καταφθάνει στην Ελλάδα για να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομίας αλλά και τον έναν από τους δυο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.
«Είμαστε έτοιμοι να σας βοηθήσουμε αρκεί να εφαρμόσετε τα μέτρα» είναι το κύριοι μήνυμα που κομίζει ο Γάλλος υπουργός. «Η ανταπόκριση της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις τις οποίες δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας. Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά αυτό είναι δυνατό μόνο εφόσον η Ελλάδα πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους της ότι όχι μόνο διαθέτει την πολιτική βούληση αλλά και ότι αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται και εφαρμόζονται», διεμήνυσε ο Μοσκοβισί μέσω συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή. 
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση στις 14:00 το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό, στις 15:00 θα δει τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Στουρνάρα, στις 16:15 τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και στις 17:45, στη Βουλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο. Μέσω αυτών των συναντήσεων πρόκειται να πάρει μια... πρώτη γεύση των νέων μέτρων που ετοιμάζεται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση. 
Στις 17:00 στην κατοικία του Γάλλου πρέσβη, ο Πιέρ Μοσκοβισί θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. 
Η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Ελλάδα διαδέχεται εκείνη του προέδρου του της Κομισιόν, Ζοσέ Μπαρόζο, του επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα, την Παρασκευή ο κ. Μοσκοβισί θα «πετάξει» για τη Λευκωσία, όπου θα πραγματοποιηθεί η άτυπη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει το σχέδιο της Ελλάδας και τα μέτρα της διετίας 2013- 2014.