Στο …ναδίρ βρίσκεται η ψυχολογία των καταναλωτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτή της εν λόγω περιοχής είναι μειωμένος σε σύγκριση με πέρυσι. >>>

Οι καταναλωτές πιστεύουν ότι τα πράγματα κάθε χρόνο γίνονται ολοένα και χειρότερα δίχως να βλέπουν κάποιο φως στην άκρη του τούνελ της κρίσης.
Τα συμπεράσματα της έρευνας του προέδρου του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Επαμεινώνδα Πανά παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση του περιφερειακού τμήματος Κ. Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της χώρας.  Σύμφωνα με την έρευνα η τιμή του δείκτη εμπιστοσύνης καταναλωτή το τρίτο τρίμηνο του 2012 είναι 27,9, ενώ το τρίτο τρίμηνο του 2010 ήταν 32,5 δηλαδή υπάρχει πτώση 4,1 %. Αυτό σημαίνει ότι η απαισιοδοξία των καταναλωτών αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.
Περίπου το 90% των ερωτώμενων δήλωσαν ότι η οικονομική τους κατάσταση τον τελευταίο χρόνο άλλαξε προς το πολύ χειρότερο ή χειρότερο. 
Το 88% των ερωτώμενων πιστεύει ότι η ανεργία τους επόμενους 12 μήνες θα αυξηθεί πολύ ή θα αυξηθεί, ενώ σε ό,τι αφορά τη φτώχεια στη χώρα το 87,8 % λέει ότι αυτή αυξήθηκε τον τελευταίο χρόνο και το 85,9% θεωρεί ότι η φτώχεια θα αυξηθεί και τον επόμενο χρόνο. 
Η έρευνα διεξήχθη το τρίτο τρίμηνο του 2012 στην περιοχή της Κ. Μακεδονίας και συμμετείχαν σε αυτή τηλεφωνικά 559 πολίτες 18 ετών και άνω.