Εκδήλωση μνήμης, απόψε, στην Περαία. Ο Σύλλογος Γυναικών Περαίας «Η Αγάπη» θυμάται τους πρόσφυγες που έφθασαν στην περιοχή το 1922 και τιμά τη μνήμη τους. >>>

Η εκδήλωση στη μνήμη των προσφύγων της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία της Περαίας, στην παραλία, στις 8.30 το βράδυ. Εντάσσεται στο πλαίσιο γενικότερων εκδηλώσεων, με θέμα Γενέθλια Ημέρα Περαίας, οι οποίες θα συνεχιστούν και μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Αύριο, στο προαύλιο του 2ου Γυμανσίου Πυλαίας, στις 9 το πρωί, θα διεξαχθεί τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 και διαγωνισμός τρίποντων και ελεύθερων βολών, για αγόρια και κορίτσια από 8 ως 18 ετών.
Στις 8 το βράδυ, στην οδό Αμπελοκήπων, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη παρέλαση όλων των παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και λαμπαδηδρόμων, αναπαράσταση του ερχομού των πρώτων κατοίκων με βάρκες από ερασιτέχνες ψαράδες, ενώ στην κεντρική πλατεία θα διεξάγεται παραδοσιακό χορευτικό αντάμωμα, με παραδοσιακά συγκροτήματα.
Για το μεσημέρι της Κυριακής έχει προγραμματιστεί γιορτή φασολάδας στο αλσύλλιο Ανδρομέδα της περιοχής και στις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Περαίας στην παραλία, συναυλία με την Ντιλέκ Κοτς, που θα ερμηνεύσει Σμυρναίικα τραγούδια.