Σε πεδίο μάχης είχε μετατραπεί το απόγευμα το δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική, καθώς κάτοικοι και και εκατοντάδες διαδηλωτές αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών. >>>


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχουν πέντε τραυματίες στις τάξεις των διαδηλωτών εκ των οποίων ο ένας είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και μια Γερμανίδα διαδηλώτρια. Η κατάσταση μοιάζει να είναι εκτός ελέγχου ενώ ο ιστότοπος seleo.gr δημοσιοποίησε φωτογραφίες με το δάσος να έχει παραδωθεί στις φλογες.
Μάλιστα πολλοί χρήστες στο twitter καταγγέλλουν ότι η αστυνομία δεν έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, αλλά βολίδων διασποράς δακρυγόνων πετώντας τις σε ανθρώπους, ενώ ισχυρίζονται πως η φωτιά προκλήθηκε από τη ρίψη των δακρυγόνων.
Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 200 άτομα, κάτοικοι της Ιερισσού και αναρχικοί συγκεντρώθηκαν μετά τις 5.00 το απόγευμα στις Σκουριές, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στη λειτουργία λατομείων. Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με δακρυγόνα, ενώ η ένταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 7.00, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. 
Πάντα σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της περιοχής, το πλήθος έχει διαλυθεί και οι διαδηλωτές επιστρέφουν προς την Ιερισσό.