Προβάδισμα τουλάχιστον 5 μονάδων έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές διατηρεί ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα μάλιστα με δημοσκόπηση του αμερικανικού δικτύου Fox News που υποστηρίζει τους Ρεπουμπλικανούς. Aπό τη δημοσκόπηση που διεξήχθη στη Φλόριντα προκύπτει ότι οι έγχρωμοι και οι νέοι παραμένουν το μεγάλο ατού του προέδρου των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, ο Ομπάμα στη Φλόριντα συγκεντρώνει ποσοστό 49% μεταξύ όσων προτίθενται να ψηφίσουν και ο Μιτ Ρόμνεϊ 44%, ενώ σε ανάλογες δημοσκοπήσεις σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ η «ψαλίδα» είναι ακόμη μεγαλύτερη. 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ομπάμα έχει προβάδισμα 2 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των ανεξαρτήτων (που δεν είναι παραδοσιακοί ψηφοφόροι κανενός από τα δυο μεγάλα κόμματα), 19 μονάδων μεταξύ των γυναικών, 46 μονάδων(!) μεταξύ των έγχρωμων, 19 μονάδων μεταξύ των ισπανόφωνων, 5 μονάδων τόσο στους αποφοίτους κολεγίου όσο και στους μη πτυχιούχους κολεγίου, 42 μονάδων μεταξύ των ψηφοφόρων ηλικίας κάτω των 35 ετών, 19 μονάδων μεταξύ των ψηφοφόρων με εισόδημα χαμηλότερο από 50.000 δολάρια, και 27 μονάδων μεταξύ των άγαμων ψηφοφόρων.
Στη δημοσκόπηση της Φλόριντα, που διενεργήθηκε μεταξύ 16 και 18 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν 829 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι που πιθανόν να ψηφίσουν στις 6 Νοεμβρίου, ενώ έγιναν πρόσθετες συνεντεύξεις σε 77 τυχαία επιλεγμένους Αμερικανούς ισπανικής καταγωγής. 
Προβάδισμα 5 μονάδων στον Ομπάμα έναντι του Ρόμνεϊ (48% έναντι 43%) δίνει και δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του Ipsos.