Τελικά, δε θα μείνει χωρίς λεωφορεία η Θεσσαλονίκη. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Σ. Σιμόπουλος έδωσε λύση στο οικονομικό πρόβλημα του ΟΑΣΘ. >>>

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Χρ. Στεφανίδη, το συνολικό ποσόν των 64 εκατομμυρίων ευρώ, που "χρωστά" το ελληνικό δημόσιο, από τη συμμετοχή του στην επιδότηση του εισιτηρίου του ΟΑΣΘ, θα δοθεί, τελικά, με δόσεις. Ο ΟΑΣΘ θα πάρει "έναντι" 10.000.000 ευρώ και τα υπόλοιπα με δόσεις ως το τέλος του 2012.
"Ετοιμάζεται σχετική κοινή υπουργική απόφαση, που να αποδεσμεύει το αρχικό ποσόν. Έτσι, μπορούμε να πούμε στους Θεσσαλονικείς, ότι δε θα μείνουν χωρίς λεωφορεία, αλλά θα συνεχίζουν να εξυπηρετούνται απρόσκοπτα από τον ΟΑΣΘ", δήλωσε.
Ο Οργανισμός είχε φθάσει στα όριά του. Μάλιστα, υπήρχε ο κίνδυνος να ακινητοποιηθούν τα αστικά λεωφορεία, αφού σύντομα, ο ΟΑΣΘ δε θα είχε να πληρώσει ούτε τους προμηθευτές πετρελαίου κίνησης. Τελικά, το πρόβλημα διευθετήθηκε και οι Θεσσαλονικείς δε θα στερηθούν τις υπηρεσίες της μοναδικής αστικής συγκοινωνίας της πόλης.