100% ολόπαχο γέλιο από τη μεγαλύτερη μικρή ορχήστρα πνευστών στον πλανήτη υπόσχονται ο Διογένης Δασκάλου και οι Μonie & Monie Conniente που θα παρουσιάσουν την παράσταση "Θούτ - Δ.Ε.Θ. - Αρχίδει... Διογένηθ Δαθκάλου monie & monie Conniente", απόψε στις 9.30, στο Terra Antiqua Museum art Cafe, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το «μενού» των αποψινών εκδηλώσεων αναλυτικά>>>


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών, Διεμφυλικών) Ταινιών έως τις 23 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Αμνηστεία- Γραφείο Ελλάδος, την Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης και την HOMOphonia - Συλλογικότητα για το Pride της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη. Προβάλλονται ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Νορβηγία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης έκθεση πορτραίτων με τίτλο «Proudly African & Transgender» της Gabriele Le Roux, η οποία παρασχέθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία – Γραφείο Ελλάδας και πραγματοποιείται στο φουαγιέ του Μουσείου Κινηματογράφου. Το σημερινό πρόγραμμα προβολών: 18:00 Τρίο, 20:00 Κουνελάκι, 20:00 Η βασίλισσα δεν έχει κορώνα, 22:00 Δεν αντέχεις την αγάπη, 22:00 Είμαι. Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ (ανά προβολή), 8 ευρώ (ημερήσιο εισιτήριο). Οι κάτοχοι της CineΚάρταF με ένα εισιτήριο δικαιούνται να δουν δύο προβολές.
ΘΕΑΤΡΟ
  • Ο Διογένης Δασκάλου και οι Μonie & Monie Conniente απόψε στις 9.30, στο Terra Antiqua Museum art Cafe (Αρχαιολογικό Μουσείο, Μανώλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη), με την παράσταση: Θούτ - Δ.Ε.Θ. - Αρχίδει... Διογένηθ Δαθκάλου monie & monie Conniente. Είσοδος ελεύθερη, τιμή ανάλογα με την κατανάλωση.
ΜΟΥΣΙΚΗ
  • Συναυλία του Γιάννη Χαρούλη περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Θέρμης Δρώμενα 2012» του δήμου Θέρμης. Θα πραγματοποιηθεί στο φράγμα Θέρμης (Στρατηγού Μακρυγιάννη 67), με ώρα έναρξης 21.30. Γενική είσοδος 10 ευρώ.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • Τα εστιατόρια Ζύθος γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης με το Zithos Birthday Festival 2012, στις 17-19 & 24-27 Σεπτεμβρίου. Το αποψινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ζύθος στα Λαδάδικα (Κατούνη 5, Θεσσαλονίκη): Θεατρικό με τον Γιάννη Μαλούχο, Trio Balkano. Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Παραδοσιακοί χοροί παίρνουν απόψε τη σκυτάλη στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «ΤΡΙΑΝΔΡΙΩΤΙΚΑ 2012». Το φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παρουσιάσεις παραδοσιακών χορών και πολλά άλλα πολιτιστικά, και όχι μόνο, δρώμενα που διοργανώνει η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας του δήμου Θεσσαλονίκης έως τις 3 Οκτωβρίου, στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας (Τρικούπη 29 – Τζουμαγιάς 1). Ώρα έναρξης 19:00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Εκδηλώσεις στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Γ. Βαφόπουλου 3, Θεσσαλονίκη). Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει: Επιστημονική ημερίδα για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση του Βοΐου, στην αίθουσα θεάτρου, με ώρα έναρξης 18.30. Θα ακολουθήσουν (21.00) τα εγκαίνια εκθέσεων έργων και συλλογών Βοϊωτών (αίθουσα Α΄ & Β΄ εικαστικών εκδηλώσεων 5ου ορόφου). Διάρκεια εκθέσεων έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Βοϊακή Εστία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «2012: Σελίδες ιστορίας και μνήμης – Ελευθέρια Βοΐου». Εϊσοδος ελεύθερη.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
  • Συνεχίζεται σε τρία σημεία της πόλης η έκθεση Transform 2012 που φέτος έχει ως θέμα «Το κουτί της Πανδώρας». Πρόκειται για την ετήσια έκθεση των Ακαδημιών και σχολών Καλών Τεχνών των πρωτευουσών των βαλκανικών κρατών, που φιλοξενείται φέτος στη Θεσσαλονίκη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο μέσω της σχολής Καλών Τεχνών και του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης και του φορέα «Θεσσαλονίκη 2012», στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Συγκεκριμένα, «κομμάτια» της σπονδυλωτής αυτής διοργάνωσης ήδη παρουσιάζονται: Στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. (Αγίου Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη, 2310 247111, 2310 991610) έως τις 23 Σεπτεμβρίου. Στο Κέντρο Χαρακτικής Ήλιος του δήμου Νεάπολης – Συκεών (Λαγκαδά 120 & Δ. Κομνηνού) έως 22 Σεπτεμβρίου (Δευτέρα με Παρασκευή 17.30-21.00). Στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Μονή Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης) έως τις 7 Οκτωβρίου (Τρίτη-Κυριακή: 10.00-18.00). Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 20.00, θα εγκαινιαστεί τμήμα της έκθεσης στο «Remezzo Palace» του δήμου Καλαμαριάς.
  • «Πεδίο Δράσης Κόδρα 2012», μία από τις σημαντικότερες μη-μουσειακές εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, έως και αύριο, 18 Σεπτεμβρίου, στο πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα στην Καλαμαριά (Θεμιστοκλή Σοφούλη 125), στο πλαίσιο του «Παρά θιν’ αλός 2012». Όλες οι εκθέσεις του φετινού «Πεδίου Δράσης Κόδρα» διοργανώνονται σε σχέση με ένα κεντρικό θέμα, που αντλεί το αισθητικό του ενδιαφέρον από τη νεωτερική παράδοση που ανέπτυξε η Θεσσαλονίκη τον τελευταίο αιώνα, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Κυριακή-Πέμπτη: 20.00-23.00, Παρασκευή-Σάββατο: 20.00-24.00. Είσοδος ελεύθερη.
  • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του ΥΠΠΟΤ οργανώνουν περιοδική έκθεση με τίτλο: «Αρχαιοκαπηλία Τέλος». Ως τις 30 Σεπτεμβρίου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Μανώλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη). Ώρες και μέρες έκθεσης: Δευτέρα - Κυριακή: 9:00 - 16:00. Τιμή Εισόδου 6€, 3€ (μειωμένο) Ενιαίο: 8€, 4€ (μειωμένο).
  • Έκθεση με τίτλο «Οι Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη. Ανεξίτηλα σημάδια στο χώρο», στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Μανώλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη). Σε συνεργασία με: 9η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, Εβραϊκό Μουσείο, Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα, Κέντρο Ιστορίας δήμου Θεσσαλονίκης. Η έκθεση εντάσσεται στο πρόγραμμα του ΥΠΠΟΤ «Θεσσαλονίκη: Σταυροδρόμι Πολιτισμών». Έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή, 9:00 - 16:00. Τιμή εισόδου: 6€, 3€ (μειωμένο).
  • Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Κομπατσιάρη Σαραντοπούλου με τίτλο «Ιδιόλεκτα», στο Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 11). Διάρκεια έκθεσης έως 6 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 10:00-15:00, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-21:00. Είσοδος ελεύθερη.