Η McLaren ανακοίνωσε την αποχώρηση του Χάμιλτον και παράλληλα την έναρξη της συνεργασίας της με τον Πέρες! Τη Mercedes στο παιχνίδι των ανακοινώσεων πρόλαβε η McLaren. Η βρετανική ομάδα, ανακοίνωσε πως από το 2013 ο 22χρονος Μεξικανός Σέρχιο Πέρες θα τρέχει για λογαριασμό της. McLaren, στέκεται στον ερχομό του Πέρες, με τον Μάρτιν Γουίτμαρς να ευχαριστεί απλά τον Λιούις Χάμιλτον για τα όσα έδωσε στην ομάδα κατά τη διάρκεια της εξάχρονης συνεργασίας τους. Για το τεράστιο άλμα στην καριέρα του ο Σέρχιο Πέρες δήλωσε: “Είμαι ενθουσιασμένος και πολύ χαρούμενος που γίνομαι πιλότος της Vodafone McLaren Mercedes. Το όνομα McLaren είναι ένα από τις τα σπουδαιότερα στην ιστορία της Formula 1. Για περισσότερα από 40 χρόνια η McLaren είναι μια ομάδα που εμπνέει κάθε οδηγό αγώνων να οδηγήσει γι αυτήν. Μεγάλωσα με τις απίστευτες ιστορίες των πολλών θριάμβων και παγκόσμιων τίτλων του Άϊρτον Σένα με τη McLaren – και με τιμά πραγματικά το ότι με επέλεξαν για συνεργάτη του Τζένσον από το 2013 και μετά”, είπε αρχικά ο Πέρες και συμπλήρωσε:

Εχω περάσει το 2012 δουλεύοντας σκληρά για να αποδείξω τις δυνατότητές μου, αλλά πάντα παραμένω ταπεινός και συγκεντρωμένος. Είμαι και πάντα θα είμαι ευγνώμων στον Πέτερ Ζάουμπερ και σε όλη την ομάδα της Sauber για την πίστη τους σε μένα και για την ευκαιρία που μου έδωσαν να τρέξω στη Formula 1. Στην πραγματικότητα, μου έδωσαν την τέλεια ευκαιρία να αποδείξω τι μπορώ να κάνω – και τώρα είμαι εξίσου ευγνώμων στον Μάρτιν Γουίτμαρς και στη Vodafone McLaren Mercedes που μου δίνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτώ αυτό το πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα μου”.

Από την πλευρά του, το αφεντικό της McLaren, Μάρτιν Γουίτμαρς είπε:

“Εκ μέρους όλων στη Vodafone McLaren Mercedes, είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Σέρχιο στην ομάδα. Οι εμφανίσεις του κατά τη διάρκεια του 2012 μας έπεισαν ότι αποτελεί μια συναρπαστική προοπτική για το μέλλον.

Είναι έτοιμος να εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο πρωταθλητή. Η προσθήκη του στη McLaren μάς παρέχει το συνδυασμό δύο τέλειων πιλότων για τη νέα χρονιά”.

Σχετικά με τον Χάμιλτον ο Γουίτμαρς σχολίασε: “Τέλος, είναι απολύτως να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να μεταφέρω στον Λιούις (Χάμιλτον) τις ευχαριστίες μας. Έγραψε ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής του και της καριέρας μαζί μας και ήταν και πάντα θα είναι, ένα τέλειο μέλος των παγκόσμιων πρωταθλητών της McLaren.

Είναι αυτονόητο ότι όλοι του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον, όπως ακριβώς επίσης αυτονόητο είναι ότι ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι ο Σέρχιο, θα γίνει μέλος αυτού του αποκλειστικού κλαμπ”.

Θυμίζοουμε ότι ο Σέρχιο Πέρες φέτος έχει τρία βάθρα (2ος Μαλαισία, 3ος Καναδά και 2ος Μόντσα), ενώ έχει γίνει ο πέμπτος Μεξικανός πιλότος που συμμετέχει στη Formula 1.

Οι άλλοι τέσσερις είναι οι Μοϊσές Σολάνα (1963-1968), Ρικάρντο Ροντρίγκες (1961-1962), Πέδρο Ροντρίγκες (1963-1968) και Hector Rebaque (1977-1979).

Πηγή: woop.gr