Ένας 30χρονος πρώην δημοτικός αστυνομικός από την Τρίπολη είναι ο αρχηγός της νέας συμμορίας με τα καλάσνικοφ που έχει διαπράξει τους τελευταίους μήνες δεκάδες ληστείες σε σπίτια, σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία και γραφεία.

Σαράντα εννέα ένοπλες ληστείες σε κοσμηματοπωλεία, σούπερ μάρκετ, σε σπίτια, ακόμη και στον δρόμο, είχε διαπράξει η συμμορία με τα Καλάσνικοφ, τα μέλη της οποίας δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν πολίτες και αστυνομικούς στο «ψαχνό», προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους ή για να διαφύγουν
Η «άγρια συμμορία» εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνες και συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής. Συνελήφθησαν πέντε άτομα, από τα οποία ένα ελληνικής υπηκοότητας και τέσσερα αλβανικής.
Οι δράστες είχαν πυροβολήσει συνολικά επτά φορές κατά τη διάρκεια της δράσης τους και σε δύο περιπτώσεις είχαν τραυματίσει δύο από τα θύματα τους.
Άλλες δύο φορές πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών που τους καταδίωκαν και τις υπόλοιπες για εκφοβισμό.
Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, μέλος της εγκληματικής ομάδας είναι και ένας ακόμα Αλβανός, ο οποίος κρατείται ήδη στις φυλακές Κορυδαλλού, από τον Οκτώβριο του 2011, όταν συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας κατά την οποία πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, που τον καταδίωκαν. 
Αρχηγός αυτός της αδίστακτης συμμορίας ήταν ένας 30χρονος πρώην δημοτικός αστυνομικός στο δήμο Τρίπολης, ο οποίος κατηγορείται και για παλαιότερη υπόθεση ληστείας. Μάλιστα αναγνωρίστηκε από ένα τατουάζ στο μπράτσο του, που τον πρόδωσε τελικά.
Σε κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν: Τέσσερα πολεμικά τυφέκια τύπου Καλάσνικοφ με 14 γεμιστήρες, δύο περίστροφα, τρία πιστόλια, δέκα γεμιστήρες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 1.000 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, έξι χειροβομβίδες, οκτώ κομμάτια εκρηκτικής ύλης, βραδύκαυστο φιτίλι πυροδότησης, δύο συσκευασίες με ινδική κάνναβη βάρους 582 γραμμαρίων, 3.500 ευρώ, κοσμήματα, τέσσερα αλεξίσφαιρα γιλέκα, γάντια, καπέλα, κουκούλες full face, τσαντάκια μέσης και ώμου. Επίσης κατασχέθηκαν: Ένας πολιορκητικός κριός, τρία ΙΧ αυτοκίνητα, δύο μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, τρεις φορητοί υπολογιστές, τέσσερις σκληροί δίσκοι, πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και 25 συσκευές κινητής τηλεφωνίας.