Για τι θυμούνται, άραγε, τη ΔΕΘ οι δημοσιογράφοι; Σίγουρα όχι για τις βόλτες στα περίπτερα. Για τις διαδηλώσεις και για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού τη θυμούνται... >>>

Τις πρώτες τις έχουν. Τα συνδικάτα διαδηλώνουν δυναμικά κάθε χρόνο. Είτε έρχεται ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, είτε όχι. Τη συνέντευξη, όμως, την έχασαν...
Μαζί τους, έχασε ο ελληνικός λαός τη μοναδική ευκαιρία να ενημερώνεται απευθείας από τον πρωθυπουργό, επί παντός επιστητού. Πλέον, ο εκάστοτε πρωθυπουργός, απλά, δεν ενημερώνει. Οργανώνει εκείνος, όποτε κρίνει πως πρέπει, μια συνέντευξη, η οποία, πλέον, έχει συγκεκριμένο αντικείμενο. 
Δεν ξέρω αν το κατάλαβαν οι δημοσιογράφοι, αλλά απέμειναν, πλέον, με τις συνεντεύξεις του πρωθυπουργού στις συνόδους Κορυφής της Ε.Ε.. Εκεί που θα ακούν -και θα ρωτούν- μόνον για τη χρησιμότητα της παραμονής στο ευρώ και το πώς εξασφαλίστηκε η δόση... Εκεί θα περιστρέφεται, πλέον, η πληροφόρηση.
Πολλοί έσπευσαν να πουν ότι η παρουσία του εκάστοτε πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είναι περιττή. Ότι δεν έχει τι να πει στις παραγωγικές τάξεις και καλά κάνει που εμφανίζεται μόνον στα εγκαίνια, για μια επίσκεψη στο φτερό, στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Με μια τέτοια επίσκεψη, όμως, οι δημοσιογράφοι -κυρίως- της Θεσσαλονίκης έχασαν την ευκαιρία να έχουν τη δική τους επαφή με τον πρωθυπουργό της χώρας. Αλλά και όλη η δημοσιογραφική Ελλάδα τη μοναδική της ευκαιρία να ΄χει τον πρωθυπουργό μπροστά της να τον ρωτήσει, στην κυριολεξία, ό,τι θέλει. Ο εκάστοτε πρωθυπουργός δεν ελέγχεται, δεν ερωτάται, ούτε μια φορά τον χρόνο...
Γι αυτό η ΔΕΘ δεν ήταν ένα οικονομικό πανηγυράκι. Είχε και την πολιτική της πλευρά. Αυτήν που κάποιοι μας έπεισαν πως δε χρειάζεται να υπάρχει. Και μας βοήθησαν να την αποκαθηλώσουμε, για, αποκλειστικά, δικό τους συμφέρον.
Ζούμε στην εποχή που έχουμε στα χέρια μας τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Κι έχουμε φροντίσει να μην υπάρχει ενημέρωση. Τα ΄χουμε μετατρέψει σε μέσα μαζικής επικοινωνίας, για να επικοινωνούν μερικοί και να εισπράττουν την ανταπόδοση εκπομπής του μηνύματός τους.