Αποζημίωση ύψους 90.000 ευρώ υποχρεώνεται να καταβάλει το νοσοκομείο «Παπανικολάου» για λάθη και παραλείψεις γιατρών. Η υπόθεση αφορά επέμβαση θυρεοειδεκτομής σε 57χρονη, από την οποία η άτυχη γυναίκα έχασε τη φωνή της! >>>

Σύμφωνα με την αγωγή της 57χρονης, που κατατέθηκε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, το 1993 διαγνώστηκε για πρώτη φορά με θυρεοειδή. Το 1997 υποβλήθηκε σε επέμβαση σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Τιφλίδας, όπου της αφαιρέθηκε μέρος του θυρεοειδή. Το 2006 και ενώ η γυναίκα βρισκόταν στην Ελλάδα, ο υπολειμματικός αδένας άρχισε να διογκώνεται και έπειτα από ιατρική διάγνωση της συστήθηκε η χειρουργική αφαίρεσή του. 
Πάντα σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε η 57χρονη, από τις ενέργειες των γιατρών φέρει μόνιμη τραχειοστομία και δεν μπορεί να μιλήσει και να αναπνεύσει φυσιολογικά.

Η άποψη του νοσοκομείου
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε εγγράφως το νοσοκομείο, η 57χρονη είχε ενημερωθεί για τις πιθανές επιπλοκές -ακόμη και για το ενδεχόμενο να χάσει τη φωνή της. Μάλιστα, οι γιατροί είχαν σοβαρές υπόνοιες για την ανάπτυξη καρκίνου και γι' αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η χειρουργική επέμβαση για την οποία έδωσε τη συγκατάθεσή της η ασθενής. 
Οι υπεύθυνοι του νοσκομείου αρνήθηκαν οποιαδήποτε παράλειψη ή λάθος των χειρουργών τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την πραγματοποίηση της επέμβασης. Η δε μετεγχειρητική αντιμετώπιση χαρακτηρίζεται "ενδεδειγμένη".

Το σκεπτικό της απόφασης
Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, έκρινε ότι η 57χρονη υπέστη προσβολή της υγείας της από την «παράνομη συμπεριφορά των γιατρών του νοσοκομείου». 
Όσο για το ύψος της αποζημίωσης, συνεκτιμήθηκε η ταλαιπωρία που υπέστη η γυναίκα, τα συναισθήματα που της προκάλεσε η αλαλία της και η δυσχέρεια των κοινωνικών της σχέσεων, εξαιτίας της βλάβης υγείας που της προκλήθηκε.
Στην απόφαση προστίθεται πως οι πιθανότητες βελτίωσης της υγείας της στο μέλλον είναι μηδενικές.