Γνωστά ονόματα της πολιτικής βρίσκονται στο πόρισμα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο έρευνας για αδικαιολόγητο πλουτισμό μετά την ενδελεχή εξέταση δηλώσεων Πόθεν Έσχες. >>>


Οι πληροφορίες ανάβουν φωτιές στα κομματικά επιτελεία, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αφού δικά τους είναι τα στελέχη που εμπλέκονται.

Πρόκειται για πρόσωπα που είτε χρημάτισαν υπουργοί, είτε είναι σήμερα μέλη κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά τα τελευταία χρόνια τα χρήματα που ξοδεύουν δεν συμβαδίζουν με τις δηλώσεις πόθεν έσχες που έχουν υποβάλει.

Τα ονόματα των «5» τα γνωρίζει μόνο ο Στυλιανός Στασινόπουλος, που πρόσφατα διαδέχθηκε τον Ιωάννη Διώτη στη θέση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ.

Παρ’ όλα αυτά, όπως λένε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ούτε στην Ιπποκράτους ούτε στη Συγγρού είναι διατεθειμένοι να κρύψουν τους «αμαρτωλούς».

Αντιθέτως, το πιο πιθανό είναι να δούμε τις επόμενες ημέρες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διαγραφές-βόμβες ή έστω εθελούσιες αποχωρήσεις από τα δύο κόμματα.

Με τον τρόπο αυτό Βενιζέλος και Σαμαράς θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν αυτοκάθαρση, απαλλαγμένοι από πράσινα και γαλάζια βαρίδια τύπου «Τσοχατζόπουλου».