"Κόκκινες γραμμές", με αφορμή τις απαιτήσεις της Τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο και αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, έθεσαν οι αρχηγοί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, που δεν έφερε κάποια συμφωνία. Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί τις επόμενες συναντήσεις.

Εξερχόμενοι, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φ. Κουβέλης επιβεβαίωσαν ότι θα υπάρξει νέα σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ενώ εμφανίστηκαν κατηγορηματικά αντίθετοι σε απολύσεις στο Δημόσιο και στις προτάσεις της τρόικας για τα εργασιακά. Η Ιπποκράτους πάντως κάνει λόγο για παράταση και μείωση του χρέους.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι δεν πρόκειται για «κούρεμα» χρέους, αλλά για μείωση με τρεις τρόπους: Την απευθείας από το EFSF ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, την επαναγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στη δευτερογενή αγορά και τη μεταφορά στην Ελλάδα των κερδών της ΕΚΤ από το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων που κατέχει. 
Το ΠΑΣΟΚ δε συζητά απολύσεις στο δημόσιο, οριζόντιες μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, καθώς και αλλαγές στα εργασιακά που να κινούνται εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου κάτι, που βρίσκει σύμφωνο και τον Αντώνη Σαμαρά.
«Πρέπει να αντιληφθεί η τρόικα και οι εταίροι ότι κανένα μέτρο δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε μια κοινωνία που διαλύεται», τόνισε ο Φ. Κουβέλης. Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, πρόσθεσε με νόημα. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα των απολύσεων εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος, ενώ τόνισε ότι η μείωσή τους μπορεί να επιτευχθεί μέσω των προοδευτικών συνταξιοδοτήσεων.