“Σταματήστε τα τελεσίγραφα”, καλεί -πρωτίστως- το δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη, αλλά και τους γονείς σχολείων στο Ασβεστοχώρι, ο επικεφαλής της παράταξης “Νέο Πρόσωπο για το Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη”, Νίκος Νυφούδης. Ζητά, μάλιστα, από τον δήμαρχο, Ιγνάτιο Καϊτετζίδη να ασχοληθεί “με την ουσία του προβλήματος” της σχολής στέγης στο δήμο. >>>

Αφορμή για την παρέμβαση Νυφούδη στάθηκε η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου και της διοίκησης του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.
«Η χρόνια απραξία των προηγούμενων διοικήσεων και η αναποτελεσματικότητα της σημερινής διοίκησης στέλνουν τα παιδιά μας για μάθημα σε λυόμενα “κλουβιά”. Όσο σπαταλάμε χρόνο γράφοντας πομπώδεις ανακοινώσεις μένει ανεξόφλητο το χρέος μας προς τα παιδιά αυτά», τονίζει ο κ. Νυφούδης και προσθέτει:
«Είναι χυδαιότητα να προσπαθείς να κάνεις πολιτικά παιχνίδια εκμεταλλευόμενος ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Σταματήστε τα τελεσίγραφα και τις απειλές και ασχοληθείτε με την ουσία του προβλήματος».
Ο κ. Νυφούδης θυμίζει δήλωση του Δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη πως το σχολείο στη θέση «Μπουλοβάνια» θα ήταν έτοιμο τον Σεπτέμβριο. «Δυστυχώς για τα παιδιά μας ο Δήμαρχος διαψεύστηκε. Κατανοώ την αγανάκτηση του κόσμου και καλώ τον Δήμαρχο να εντείνει τις προσπάθειές του και να πιέσει τους πάντες προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα ώστε τουλάχιστον με τη νέα χρονιά τα παιδιά μας να έχουν σχολείο», καταλήγει ο κ. Νυφούδης.