Διευκρινίσεις από την φυλακή θα δώσει στον ανακριτή η Βίκυ Σταμάτη. >>>
Η κατηγορουμένη ζήτησε από τον ανακριτή της υπόθεσης να μην γίνει μεταγωγή της αύριο στα δικαστήρια, επικαλούμενη την επιθυμία της να αποφύγει την δημοσιότητα. Το αίτημα της έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στον Κορυδαλλό ώστε να λάβει εκεί την συμπληρωματική απολογία.

Έτσι αύριο θα δώσουν διευκρινίσεις στον ανακριτή ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης πρώην υπουργός και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης.


Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν σήμερα ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νίκος Ζήγρας, η κόρη του Αρετή Τσοχατζόπουλου, ο επιχειρηματίας στο χώρο των κατασκευών Αστέριος Οικονομίδης και η λογίστρια, φορολογική εκπρόσωπος εταιριών που χρησιμοποιήθηκαν για την διακίνηση και απόκρυψη παράνομων χρημάτων, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.

Η κατηγορουμένη λογίστρια φέρεται να υποστηρίζει ότι όταν ανέλαβε τη φορολογική εκπροσώπηση, οι επίμαχες εταιρίες είχαν ήδη τα αποκτήματα για τα οποία ελέγχονται τώρα οι διαχειριστές τους. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η Λαμπροπούλου ανέφερε στον ανακριτή ότι όταν το 2010 το ΣΔΟΕ κατέσχεσε από το γραφείο της έγγραφα για υπεράκτια εταιρία, τόσο ο Ζήγρας όσο και ο Τσοχατζόπουλος την καθησύχαζαν . Ο πρώην υπουργός ,κατά την λογίστρια , της είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα και ότι γνωρίζει ποιοί πιέζουν για την υπόθεση του.

Ο Οικονομίδης, που η εταιρία του εμπλέκεται στο ακίνητο της Ακρόπολης αλλά και σε αυτό της Δεινοκράτους φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι δεν είχε κανένα απολύτως δείγμα παράνομης διαδικασίας στις αγοραπωλησίες και ότι δεν είχε αντιληφθεί ούτε ίχνος για το ενδεχόμενο «ξεπλύματος». Τόνισε επίσης ότι ούτε φίλος ούτε έμπιστος του πρώην υπουργού ήταν.